17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοπρατούνται τα έργα υδροληψίας της μονάδας αφαλάτωσης στον Έξω Γιαλό Φηρών

Share

Άλλο ένα σημαντικό έργο διασφάλισης πόσιμου ύδατος για τη Σαντορίνη θα δημοπρατηθεί από τη ΔΕΥΑΘ στις 14 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: “Έργα Υδροληψίας Μονάδας Αφαλάτωσης Έξω Γιαλού Φηρών” συνολικού προϋπολογισμού 1.100.00,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).

Το έργο περιλαμβάνει τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροληψίας διατομής Φ710, μήκους 350 μέτρων, την εγκατάσταση προκατασκευασμένου αντλιοστασίου θαλάσσης με τρεις (3) αντλίες δυναμικότητας 250 m3/h έκαστη και τον καταθλιπτικό αγωγό διατομής Φ400, μήκους 140 m για την μεταφορά του θαλασσινού νερού έως τα υφιστάμενα έργα της αφαλάτωσης του Έξω Γιαλού Φηρών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” και αποτελεί υποέργο της ενταγμένης πράξης με τίτλο: “Επέκταση – Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας” και Κωδικό ΟΠΣ 5027354.

[adning id="140783"]

Στο πλαίσιο της ανωτέρω ενταγμένης πράξης θα ακολουθήσει σύντομα η δημοπράτηση δύο ακόμα μονάδων αφαλάτωσης συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 2.000 m3 ανά ημέρα και προϋπολογισμού 1.984.000,00 €.

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω, οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας στον Έξω Γιαλό Φηρών θα αναβαθμιστούν και θα εκσυγχρονιστούν με την παραγωγή ύδατος να διπλασιάζεται και να υπερβαίνει πλέον τις 4.000 m3 ημερησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο του 2018 η κατανάλωση ύδατος του Δημοτικού Διαμερίσματος Φηρών ξεπέρασε τις καταναλώσεις του περσινού Αυγούστου. Συγκεκριμένα το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου καταγράφηκε αύξηση κατανάλωσης της τάξης του 44%, ενώ το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου επιπλέον αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους. Αυτές οι αυξήσεις κατανάλωσης δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν και η ΔΕΥΑΘ αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των αναγκών υδροδότησης της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών.

Με την ολοκλήρωση των υποέργων της ενταγμένης πράξης με τίτλο: “Επέκταση – Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας” θα εξασφαλιστεί η επάρκεια παραγωγής αφαλατωμένου πόσιμου νερού για τις ανάγκες της Δ.Κ. Φηρών και παράλληλα θα μπορούν πλέον να υδροδοτούνται με πόσιμο νερό οι οικισμοί του Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου και Καρτεράδου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη