Δήμος Θήρας: 2.500.000 ευρώ για την υγεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διαχρονική και υψηλής αξίας υποστήριξη του τομέα της υγείας από τον Δήμο Θήρας και το Ίδρυμα Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού” τονίζει σε σημερινό (29/9/2017) δελτίο τύπου του ο Δήμος Θήρας ενώ στη συνέχεια παραθέτει στοιχεία για τα ποσά που έχουν διατεθεί για την υγεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα από το 2013 έως και το 2015 διατέθηκε το ποσό του 1.850.000 ευρώ για την στήριξη του Κέντρου Υγείας Θήρας, τη λειτουργία και τη συντήρηση αεροσκάφους για δωρεάν αεροδιακομιδές ασθενών επειγόντων περιστατικών, για την κάλυψη αναγκών ιατρικού εξοπλισμού υγειονομικού υλικού και για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό.


Από τη διανομή των εσόδων του Ιδρύματος, του 2016, διατίθεται ποσό 650.000 ευρώ για την επισκευή δημοτικών ακινήτων (κατοικιών) για τη φιλοξενία ιατρών, τις αεροδιακομιδές ασθενών και την κάλυψη λοιπών δαπανών υγείας (μέσω της ΑΕΜΥ ΑΕ).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου πέραν της οικονομικής ενίσχυσης ο Δήμος Θήρας διαθέτει δωρεάν δώδεκα κατοικίες για τους ιατρούς.

“Ο Δήμος Θήρας εμπράκτως υποστήριζε και υποστηρίζει το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της υγείας των νησιών μας. Όσα λέγονται περί του αντιθέτου εξυπηρετούν άγνωστες σκοπιμότητες που επιθυμούν να εμπλέξουν τον Δήμο Θήρας σε ένα γαϊτανάκι προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων. Καλούνται οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους” καταλήγει το δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας.

Print Friendly, PDF & Email