Δρομολογείται η θεσμοθέτηση “Εθνικής Προστατευόμενης Περιοχής Αλιείας” στη Σαντορίνη

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη θεσμοθέτηση “Εθνικής Προστατευόμενης Περιοχής Αλιείας”, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαντορίνης, στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Σαντορίνης, κάτι που αποτελεί κεντρικό ζητούμενο της θηραϊκής κοινωνίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Αλιείας κ. Μαρίνα Πέτρου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Αλιείας & Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων, η κ. Σαλωμίδη εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΘΕ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Θήρας κ. Κυριάκος Πρέκας καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Θηραϊκή Θάλασσα” κ. Βαγγέλης Παράβας, η Μαρία Σαλομίδη του ΕΛΚΕΘΕ, ερευνήτρια θαλάσσια βιολόγος, μέλος ΔΣ της “Θηραικής Θάλασσας” και ο Απόστολος Στυλιανόπουλος από τα ιδρυτικά μέλη της “Θηραικής Θάλασσας”.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν τόσο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και του Δήμου Θήρας για να μπορέσει να δρομολογηθεί το θέμα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη