Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση ITB, στο Βερολίνο

22 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, που ξεκινάει αύριο Τετάρτη 7/3 στο Βερολίνο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαρτίου, θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας μαζί στο εντυπωσιακό της περίπτερο, 22 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Η Διεθνής Έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ Berlin) αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της σεζόν και κύριο μέλημα της Περιφέρειας είναι η παρουσίαση των νησιών, με τρόπου που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα του καθενός ξεχωριστά.

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στην ITB η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος και οι Λειψοί από τα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Σέριφος, η Σίφνος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Νάξος, η Άνδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάρος και η Τήνος από τις Κυκλάδες. Στο περίπτερο της Περιφέρειας θα φιλοξενηθεί και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.

Η ΙΤΒ Berlin συγκεντρώνει την “αφρόκρεμα” της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη γερμανική αγορά. Στην περσινή διοργάνωση, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 184 διαφορετικές χώρες και οι επισκέπτες έφτασαν τους 109.000. Όπως αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, τα μηνύματα για τα νησιά από τη γερμανική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ενώ  με την άρτια και ενισχυμένη παρουσία στην ΙΤΒ, αναμένεται να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου. “Στην ΙΤΒ θα σχηματίσουμε την πλέον ακριβή εικόνα για την πορεία της τουριστικής περιόδου” σημειώνει η κα Παπαβασιλείου.

Print Friendly, PDF & Email