Εγκαίνια της έκθεσης “Το Παιχνίδι” και άλλες δράσεις το Σαββατοκύριακο στο SAF

Για την Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 12:00, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης “Το Παιχνίδι | Από την αρχαιότητα έως σήμερα” που έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό.

Η έκθεση φιλοξενεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους: “Κατασκευάζω και παίζω τα αρχαία παιχνίδια” και “Τα παιχνίδια της αυλής”.

Οι υπόλοιπες δράσεις του Σαββατοκύριακου περιαλαμβάνουν ενδιαφέρονται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Πιο αναλυτικά:

Θεατρικό παιχνιδι, μουσικοκινητική Orf και Dalcroze, δημιουργικό παιχνίδι δίνουν ραντεβού το απόγευμα της Παρασκευής 31/3 στις Παιχνιδοεξερευνήσεις, το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

16:30-17:30 Μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι
17:30-18:30 Κατασκευές

Κόστος: 5€/ώρα
Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη


Οι εκπαιδευτικές δράσεις του Σαββατοκύριακου συνεχίζονται με το μουσικό εργαστήρι για παιδιά “Δίνω φωνή στο σώμα μου – Οι μουσικές του κόσμου”.

Πρόκειται για βιωματικό μουσικό εργαστήρι με βάση τη φωνή και τον ρυθμό και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (5-12 ετών). Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ανάπτυξη της φωνητικής και ρυθμικής τους ικανότητας, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους και η αφύπνιση αγάπης και σεβασμού προς διάφορες μουσικές παραδόσεις.

Ημέρες και ώρες εργαστηρίων:

Σάββατο 1/4
Παιδιά των τάξεων Α, Β, Γ δημοτικού: 16:00-17:30
Παιδιά των τάξεων, Δ, Ε, Στ δημοτικού: 18:00-19:30

Κυριακή 2/4
Παιδιά των τάξεων Α, Β, Γ δημοτικού: 10:30-12:00
Παιδιά των τάξεων, Δ, Ε, Στ δημοτικού: 12:30-14:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Συντονίστριες εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Ειρήνη Χαριτάκη


Τη μουσική σκυτάλη παίρνουν οι ενήλικες με το “Εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού”.

Η συμμετοχή σε ένα φωνητικό σύνολο αποτελεί πάντα μία μοναδική εμπειρία αυτοέκφρασης και αυτοανάπτυξης παράλληλη με την εξέλιξη του ήχου του συνόλου.
Στο συγκεκριμένο εργαστήρι ένας από τους κύριους στόχους είναι να αναγνωριστεί και να καλλιεργηθεί η προσωπική χροιά του κάθε συμμετέχοντα ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ποικιλία ηχοχρωμάτων. Δίνεται έμφαση στη φωνητική τεχνική χωρίς όμως να αλλοιωθεί η προσωπικότητα της κάθε φωνής.

Σάββατο 1/4 – Ώρα: 20:00-21:30

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ / μάθημα

Συντονίστριες εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Ειρήνη Χαριτάκη


Τα εργαστήρια αυτού του Σαββατοκύριακου ολοκληρώνονται με σεμινάριο ραπτικής, με έμφαση στην τεχνική του patchwork.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την εφαρμογή του patchwork και τις βασικές τεχνικές του δημιουργώντας μία δική τους τσάντα φάκελο. Για την εκμάθηση τεχνικών patchwork δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία. Τα υλικά που θα χρειαστούν για το σεμινάριο αυτό διατίθενται δωρεάν.

Κυριακή 2/4 – Ώρα: 10:00-13:00

Κόστος σεμιναρίου 20 ευρώ/μάθημα με μέγιστο όριο 5 συμμετοχών.

Συντονίστρια εργαστηρίου: Σοφία Κρητικού

Για κάθε εργαστήριο η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης ώρες 10:00-16:00. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη