Εγκαίνια για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θήρας την Πέμπτη 28/6

Ο Δήμος Θήρας και το Κέντρο Κοινότητας διοργανώνουν εγκαίνια για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30, στα γραφεία του στη Μεσαριά (δίπλα στον Κωτσόβολο).

Το Κέντρο Κοινότητας Θήρας λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο του 2017 και στελεχώνεται από δύο κοινωνικές λειτουργούς, τις κυρίες Μαρία Καζάλα και Μαρία Κοζορώνη καθώς και μία ψυχολόγο την κ. Ειρήνη Παρίσση. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και προσβλέπει στην υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, στη συνεργασία με υπηρεσίες και δομές. Στόχος του είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και η προώθηση στην απασχόληση.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του, το Κέντρο Κοινότητας Θήρας στήριξε συμβουλευτικά και προνοιακά 130 συμπολίτες μας, οικογένειες και παιδιά, ενώ επίσης διεξήγαγε ομιλίες σε σχολεία και δράσεις στα νησιά Ανάφη, Ίο, Σίκινο και Φολέγανδρο. Επίσης, στη Σαντορίνη το Κέντρο Κοινότητας διένειμε τρόφιμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εξασφάλισε στέγη σε άστεγους συμπολίτες μας και διεκπεραίωσε αιτήματα μεταναστών και ταξιδιωτών σε συνεργασία με όλους τους επιμέρους φορείς και υπηρεσίες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here