Σαντορίνη: Έγκριση άμεσης επισκευής της προβλήτας επικίνδυνων φορτίων

Την έγκριση επισκευής της προβλήτας επικίνδυνων φορτίων του Αθηνιού προβλέπει πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, κ. Χρήστου Λαμπρίδη.

Σύμφωνα με την απόφαση ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 80.646,16 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και αυτό αποτελείται από δύο σκέλη:

  1. Την επισκευή της κατεστραμμένης ανωδομής από καιρικές συνθήκες και υποσκαφές, την ορθή τοποθέτηση πλακών προστασίας ποδός του κρηπιδώματος της περιοχής επικίνδυνων φορτίων και την πιθανή συμπλήρωση με νέα τμήματα.
  2. Την ανακατασκευή της ράμπας και την τοποθέτηση σιδηροδοκών στο σώμα της ανωδομής για την προστασία της από την καταπόνηση που προκαλούν οι πόρτες των πλοίων.

Όπως είναι γνωστό το έργο για το λιμάνι του Αθηνιού ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2012 και το 2016 παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην κύρια προβλήτα όπου δένουν τα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ στη συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2018, μετά από έντονη κακοκαιρία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στην προβλήτα επικίνδυνων φορτίων.

[adning id="140783"]

Η αποκατάσταση των ζημιών στην προβλήτα επικίδυνων φορτίων θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο λιμάνι του Αθηνιού καθώς αυτή χρησιμοποιείται, κατά τη θερινή περίοδο και από πλοία της ακτοπλοΐας λόγω των προβλημάτων σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής προβλήτας.

Η υπόθεση του λιμανιού της Σαντορίνης, μαζί με σχετικές υποθέσεις σε άλλα τέσσερα λιμάνια της χώρας, έχουν σταλεί από τον Χρήστο Λαμπρίδη στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης έχει εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 8.400.000 ευρώ, για την κατασκευή μεγάλου έργου (φωτογραφία κάτω) που αφορά στην πλήρη αποκατάσταση του λιμανιού του Αθηνιού. Αναμένεται η έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση.

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη