Εγκρίθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Οία με άμεση ισχύ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο τέλος για την Οία και ανακούφιση πλέον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς δημοσιεύθηκε σήμερα (24/5/18) στο ΦΕΚ η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία εγκρίνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας για την περίοδο έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα μονοδρομούνται οι δρόμοι:
1. Από τη διασταύρωση που βρίσκεται το εστιατόριο “Σαντορίνη μου” προς τη διασταύρωσή του με τον παραλιακό δρόμο στους Μπαξέδες.
Β. Από τη διασταύρωση στη θέση Φουρνί (κοντά στην κεντρική πλατεία της Οίας) προς τη διασταύρωση που βρίσκεται το εστιατόριο “Σαντορίνη μου”

Η μαραθώνια διαδικασία, λόγω προσφυγών κλπ, που ακολούθησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, της 21/2/2018 για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Οία από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, είχε τελικώς αίσιο τέλος. Η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριαζής κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να ξεπερασθούν τα διάφορα εμπόδια ώστε να ισχύσουν τα μέτρα τουλάχιστον πριν μπει ο Ιούνιος και η κυκλοφορία των παντός τύπου οχημάτων φτάσει στο φόρτε της και δίκαια θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

[adning id="140783"]

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στις 21/2/2018, αναλυτικά έχουν ως εξής:

“Από τον κεντρικό δρόμο Φηρών – Οίας, στο σημείο “Σαντορίνη μου” θα γίνεται εκτροπή όλων οχημάτων προς τους Μπαξέδες και μέσω του επαρχιακού παραλιακού δρόμου αριστερά προς Οία. Έξοδο με κατεύθυνση Οία προς Φηρά από τον παλαιό επαρχιακό δρόμο Οίας – Φηρών.

Οι μονοδρομήσεις θα είναι δύο:
– Από την ταβέρνα Σαντορίνη μου μέχρι τον παραλιακό επαρχιακό δρόμο που θα είναι μόνο κάθοδος.
– Από την διασταύρωση του θόλου “Φουρνί” με κατεύθυνση προς Φηρά μέχρι τη διασταύρωση της ταβέρνας “Σαντορίνη μου”.

Απαγόρευση της εισόδου όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των ταξί στην πλατεία της Οίας. Στάθμευση ταξί και αποεπιβίβαση λεωφορείων ΚΤΕΛ έξωθεν της κεντρικής πλατείας (στην μικρή πλατεία κάτωθεν της δεξαμενής).

Όλα τα τουριστικά πούλμαν θα αποεπιβιβάζουν εντός του παρκινγκ τουριστικών λεωφορείων και θα σταθμεύουν εντός του πάρκινγκ, αν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Αν δεν υπάρχει χώρος θα σταθμεύουν στο δημοτικό παρκινγκ που βρίσκεται εντός των παλαιών ορυχείων. Θα επιστρέφουν προς το κεντρικό πάρκινγκ ΜΟΝΟ για επιβίβαση, με άμεση αναχώρηση.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να ισχύουν από το έτος 2018 και εφεξής από 1η Απριλίου έως και 31η Οκτωβρίου κάθε έτους”.

Νεότερη ενημέρωση 25/5 – ώρα 10:20
Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δήμο Θήρας, οι ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 28 Μαΐου, ώρα 07:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη