Εγγραφή επιχειρήσεων με εξαγωγική δραστηριότητα στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενεργοποιεί μηχανισμούς για την προβολή και προώθηση των Κυκλαδικών επιχειρήσεων που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Παρ’ όλο που η υποχρέωση εγγραφής των επιχειρήσεων της χώρας στα Ειδικά Μητρώα Εξαγωγέων έχει καταργηθεί με τον Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/11-04-2012), το Επιμελητήριο Κυκλάδων κρίνει ότι καταρχήν η επικαιροποίηση και κατ’ επέκταση η διάθεση σχετικού Καταλόγου Εξαγωγέων του Νομού προς κάθε ενδιαφερόμενο, είναι μια σημαντική ανταποδοτική υπηρεσία προς τα ενήμερα μέλη του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενότητα με τίτλο «Κατάλογος Εξαγωγέων» στην Επιχειρηματική Πύλη του Επιμελητηρίου , ωστόσο η λίστα είναι στατική. Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο συλλέγει εκ νέου στοιχεία για να ενσωματώσει τις πληροφορίες στο μητρώο μελών του, ώστε ο ηλεκτρονικός κατάλογος να είναι δυναμικός και να ενημερώνεται αυτόματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα, καλούνται να συμπληρώσουν την «Αίτηση Εγγραφής/Επικαιροποίησης Στοιχείων στον ηλεκτρονικό Κατάλογο Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων» και να τη στείλουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού Καταλόγου Εξαγωγέων του Νομού Κυκλάδων, ο οποίος θα αποσταλεί στους άμεσα εμπλεκόμενους με τις εξαγωγές φορείς, όπως τα Εμπορικά Τμήματα ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό, τα γραφεία οικονομικών & εμπορικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου κ.ά.

Η αίτηση είναι διαθέσιμη εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη