Εικόνες της μεταπολεμικής βιομηχανίας της Σαντορίνης ταξιδεύουν στο Ντύσελντορφ

Το 2015 ήταν η χρονιά που το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας θέλοντας να διευρύνει το αρχείο του για τη μεταπολεμική βιομηχανία της Σαντορίνης και του πολιτισμού της, ήρθε σε επαφή με τον φωτογράφο Χριστόφορο Δουλγέρη. Ακολούθησε ένας ολόκληρος χρόνος με τον καλλιτέχνη να συλλέγει το υλικό του φωτογραφίζοντας τα εναπομείναντα σημάδια από τη Βιομηχανία της τομάτας στη Σαντορίνη, καταγράφοντας εικόνες από τα εννέα εργοστάσια τομάτας που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί.

[adning id="140783"]

Το 2016 ο Χριστόφορος Δουλγέρης παρουσίασε στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας την έκθεση Carpe Diem αναδεικνύοντας χνάρια και σημάδια του παρελθόντος της βιομηχανίας της τομάτας που ήρθαν για να μας επαναφέρουν σε ένα εικαστικό διάλογο με την πραγματικότητα, φωτίζοντας αθέατες πλευρές της καθημερινότητας.

 Σήμερα, έργα αυτής της φωτογραφικής δουλειάς ξεκίνησαν να παρουσιάζονται από τις 10 Μαρτίου στην έκθεση The Secret Life of Machines στη γκαλερί Kunstraum Descartes στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μία σπουδαία συνάντηση του Χριστόφορου Δουλγέρη με τους καλλιτέχνες Konrad Klapheck και Willem Harbers σε ένα πλαίσιο όπου ο καθένας καταθέτει τη δική του προσέγγιση για την αλληλεπίδραση της μηχανής με τον άνθρωπο, αλλά και της κρυφής ζωής των μηχανημάτων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Απριλίου.

Φωτογραφίες του Χριστόφορου Δουλγέρη που απεικονίζουν το παρελθόν και το παρόν της μεταπολεμικής βιομηχανίας και του πολιτισμού της Σαντορίνης εκτίθενται επίσης μόνιμα στον χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας στη Βλυχάδα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη