Εκδηλώσεις στη Σαντορίνη για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, με σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας για την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 περιλαμβάνει:

  1. Σημαιοστολισμό από τις 08:00 μέχρι τη δύση του ηλίου της 20ης Μαΐου 2018.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών & Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  3. Τέλεση μνημόσυνης ακολουθίας την Κυριακή 20ης Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας και ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη, εκπαιδευτικό.
  4. Μετά το τέλος της ακολουθίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στο Λιμεναρχείο Θήρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές του τόπου.
  5. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μερτής Γεώργιος, Δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Θήρας.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here