20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση για τον Χρήστο Φιρτινίδη την Τετάρτη στο Μπελλώνειο – ΑΝΑΒΟΛΗ

Share

Κλικ για μεγέθυνση

Νεότερη ενημέρωση 18/4 – 11:00: Η εκδήλωση αναβάλλεται

Η ΕΛΜΕ Θήρας διοργανώνει την Τετάρτη 19 Απριλίου, ώρα 19:00, στο Μπελλώνειο, εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Φιρτινίδη με τίτλο “Θυμόμαστε και τιμάμε το Χρήστο Φιρτινίδη, τον συνάδελφο, τον δάσκαλο, τον άνθρωπο”.

Λίγα λόγια από την ΕΛΜΕ Θήρας για τον Χρήστο Φιρτινίδη
Ο Χρήστος Φιρτινίδης από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε μάχιμο μέλος του μαθητικού κινήματος στον Πειραιά και του φοιτητικού κινήματος στην Πάτρα την περίοδο 1976-1980, και πάλεψε για την ανατροπή του νόμου 815.

Ιδρυτικό μέλος της ΕΛΜΕ Θήρας, πρόεδρος επί σειρά ετών στην ΕΛΜΕ, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων, στο ΑΠΥΣΔΕ Νοτίου Αιγαίου και αναπληρωματικός αιρετός στο ΚΥΣΔΕ.

Ο Χρήστος Φιρτινίδης ήταν μάχιμος εκπαιδευτικός που στάθηκε με υπευθυνότητα στο πλευρό των καθηγητών, με αφοσίωση στη συλλογική δράση και με συνέπεια στους αγώνες του κλάδου. Από αυτούς που είναι σπάνιοι και πολύτιμοι στις μέρες μας.

  • Δάσκαλος, ευφάνταστος κι ευρηματικός, έδινε στο μάθημα άλλη υπόσταση. Κέρδιζε τους μαθητές του όχι μόνο με τις γνώσεις και τη μεταδοτικότητά του αλλά με το πηγαίο και εύστοχο χιούμορ του. Αξέχαστος και αγαπητός σε κάθε παιδί που δίδαξε.
  • Σταθερή κι αποφασιστική φωνή μέσα στον Σύλλογο των καθηγητών απέναντι στην παράλογη και δύσκαμπτη διοίκηση. Γνώριζε την εκπαιδευτική νομοθεσία και την ερμήνευε βαθιά με κριτήριο τις ανάγκες του εκπαιδευτικού και του σχολείου. Δεν υπολόγιζε προσωπικό χρόνο και κόπο για να φροντίσει συναδέλφους και μαθητές και να λειτουργήσουν καλά τα σχολεία.
  • Οι συνελεύσεις της ΕΛΜΕ και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ έχουν να θυμούνται τις ομιλίες του όπου υποστήριζε τις απόψεις του με πάθος αλλά χωρίς εμπάθεια. Λειτουργούσε πάντα στην κατεύθυνση της σύνθεσης για τη λύση των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

Ο εκπαιδευτικός, ο συνάδελφος και φίλος Χρήστος Φιρτινίδης, έχει αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Σε μια περίοδο που η εκπαίδευση δοκιμάζεται, η απουσία του γίνεται ακόμα πιο αισθητή.

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη του σε όλους, μαθητές κι εκπαιδευτικούς: Το καλύτερο αύριο είναι κάτι που θα το προετοιμάσουμε όλοι μας, με την αγωνιστικότητά μας, την πίστη και τη συνέπεια απέναντι στις ιδέες μας.

[adning id="140783"]

Νεότερη ενημέρωση 18/4 – 11:00: Η εκδήλωση αναβάλλεται


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη