14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Eκλογές τον Σεπτέμβριο για νέο ΔΣ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Share

Για τις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2017 έχουν προκηρυχθεί εκλογές στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με σκοπό την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα διενεργηθούν μέσω του διαδικτύου με ηλεκτρονική ψήφο. Η νέα διοίκηση θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 15 Ιανουαρίου 2018, οπότε λήγει η θητεία της τρέχουσας διοίκησης.

Στις εκλογές αυτές δικαιούνται να μετάσχουν όλα τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ των οποίων το ειδικό σήμα λειτουργίας δεν θα έχει ανακληθεί οριστικά μέχρι την προηγούμενη των εκλογών, και εφόσον μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων έχουν καταβάλει τις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 εισφορές τους στο Επιμελητήριο. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ξ.E.E. ορίσθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν και τα ξενοδοχεία και κάμπινγκ που δεν πληρούν τον παραπάνω όρο, αλλά έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλομένων προς το Ξ.E.E. εισφορών τους και καταβάλουν εμπρόθεσμα τις συμφωνηθείσες δόσεις. Τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ, που έχουν λάβει το ειδικό σήμα λειτουργίας εντός του 2017, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έστω και εάν δεν έχουν καταβάλει καμία συνδρομή στο Ξ.E.E.

[adning id="140717"]Εκείνοι που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. πρέπει να το δηλώσουν στο Επιμελητήριο εγγράφως, το αργότερο μέχρι τις 15:00 της 10ης Ιουλίου 2017. Επίσης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία και ώρα πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις μέχρι 31/12/16 εισφορές τους προς το Ξ.Ε.Ε.

Για την εκλογή των αντιπροσώπων, τα ξενοδοχεία της χώρας, διαιρούνται σε έντεκα εκλογικές ομάδες, οι οποίες αντίστοιχα περιλαμβάνουν:

1. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα
2. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Πελοπόννησο και την Ελαφόνησο
3. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Σκύρο
4. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά
5. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θάσο
6. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στις Κυκλάδες
7. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Κρήτη
8. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα
9. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Ήπειρο
10. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και
11. τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στις αναγνωρισμένες λουτροπόλεις

Ξεχωριστή εκλογική ομάδα (12η) αποτελούν τα κάμπινγκ όλης της χώρας.

[adning id="140783"]


Από την έκτη ομάδα (Κυκλάδες) εκλέγονται τρεις σύμβουλοι ήτοι: δύο από τα ξενοδοχεία πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων, και ένας από τα ξενοδοχεία δύο και ενός αστέρα. Δηλαδή οι εκλογείς των ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων και τριών αστέρων της ομάδας αυτής ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τους δύο αντιπροσώπους τους μεταξύ των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν για αυτές τις κατηγορίες αστέρων και οι εκλογείς των ξενοδοχείων δύο και ενός αστέρα ψηφίζουν μαζί και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

Από την όγδοη ομάδα (Δωδεκάνησα) εκλέγονται πέντε σύμβουλοι ήτοι ένας από κάθε κατηγορία ξενοδοχείων πέντε, τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρα με χωριστή ψηφοφορία. Δηλ. οι εκλογείς κάθε κατηγορίας αστέρων ψηφίζουν χωριστά και εκλέγουν τον δικό τους αντιπρόσωπο.

Το πλήρες κείμενο για την προκήρυξη των εκλογών είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη