14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτικά εργαστήρια το Σαββατοκύριακο στο SAF

Share

Με παιχνιδοεξερευνήσεις και σεμινάρια αργαλειού συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που διοργανώνει το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης κάθε εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα:

paixnidoexereyniseisΤο απόγευμα της Παρασκευής 24/2, όπως κάθε Παρασκευή 16:30-18:30, το πρόγραμμα έχει Παιχνιδοεξερευνήσεις, ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, βασισμένο σε μεθόδους από τον χώρο της παιδαγωγικής.

Πώς μπορεί μια ιστορία να σε κάνει να πιστέψεις στους ρινόκερους;
Με εξερεύνηση στον κόσμο των παραμυθιών και καλλιεργώντας την προφορική έκφραση και την κριτική ικανότητα. Θεατρικό παιχνίδι.

Όταν με την φαντασία σου σκαρφαλώνεις σε ένα ψηλό δένδρο!
Καλλιεργώντας την αυτοεικόνα μας ως μέλη μιας ομάδας με πνεύμα συνεργασίας. Μουσικοκινητική Orf και Dalcroze

Μπορείς ΕΣΥ να δημιουργήσεις όλα αυτά και ακόμη περισσότερα!
Καλλιεργώντας την αδρή και λεπτή κινητικότητα μέσα από κατασκευές και χειροτεχνίες. Δημιουργικό παιχνίδι.

Κάθε Παρασκευή:
16:30-17:30 Μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι
17:30-18:30 Κατασκευές

Κόστος: 5€/ώρα

Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης


argaleiosΓια το πρωί της Κυριακής 26/2, ώρες 10:00-13:00, είναι προγραμματισμένο το τρίτο και τελευταίο τρίωρο σεμινάριο αφιερωμένο στην τέχνη του αργαλειού, του γνωστού αρχαίου οικιακού εργαλείου που το συναντάμε στους μύθους, στις παραδόσεις και στα υφαντά κάθε χρήσεως από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το μέσο ύφανσης που χρησιμοποιούνταν κατά την προβιομηχανική εποχή κυρίως στις αγροτικές περιοχές αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή με την Τέχνη της υφαντικής. Θα κατασκευάσουν τον δικό τους ξύλινο χειροποίητο αργαλειό με την τοποθέτηση στημονιού και θα δημιουργήσουνε τα δικά τους υφαντά, εικαστικά κοσμήματα, τσάντες και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Κόστος συμμετοχής: 20€ | Συμπεριλαμβάνονται τα υλικά κατασκευής του ατομικού αργαλειού καθώς και τα υλικά – υφάσματα κατασκευής του εκάστοτε αντικειμένου.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Σοφία Κρητικού

Καθώς οι θέσεις για όλα τα παραπάνω τμήματα είναι περιορισμένες, απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 2286085141, (ώρες 10:00-16:00, εκτός Δευτέρας και Τρίτης).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη