Εκπαιδευτικά εργαστήρια το Σαββατοκύριακο στο SAF

Ζωνταντεύοντας τις ζωγραφιές
Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Στο εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διάσημα έργα από τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και θα επιχειρήσουν την τρισδιάστατη απεικόνισή τους. Θα δώσουν ζωή στον κόσμο τους και θα περπατήσουν μέσα σε αυτά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής της εβδομάδας θα βρεθεί ο διασημότερος ίσως μοντέρνος καλλιτέχνης, ο Πάμπλο Πικάσο, ένας απ’ τους δημιουργούς του αναλυτικού κυβισμού. Χάρη στο “σπάσιμο” και την “ανασύνθεση” της φόρμας στα έργα του, το όνομα του Πικάσο ταυτίστηκε στη συνείδηση του κόσμου με το μοντέρνο, το δυσνόητο, το προκλητικό.

Για τη συνάντηση έχει επιλεχθεί το έργο “Τρεις μουσικοί” που κατατάσσεται στην περίοδο του λεγόμενου συνθετικού κυβισμού. Στο έργο απεικονίζονται τρεις μορφές, ένας αρλεκίνος, ένας πιερότος και ένας μοναχός, που κάθονται μπροστά σε ένα τραπέζι και κρατούν μουσικά όργανα και μια παρτιτούρα. Οι φιγούρες του πιερότου και του αρλεκίνου, που απαντούν συχνά στη ζωγραφική του Πικάσο, προέρχονται από το ιταλικό λαϊκό θέατρο του δρόμου, την Commedia dell’ Αrte, και από τις καρναβαλικές παραδόσεις.

Τμήματα: Σάββατο 3/11 16:30-18:00, Κυριακή 4/11 10:30-12:00 ή 12:30-14:00
Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Καραγιαννίδη Λυδία

Μια ιστορία θα σας πω
Ιστορικές συναντήσεις για εφήβους και ενήλικες

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή αυτή θα υπάρχουν πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις που θα προκύψουν, οι συμμετέχοντες θα ανασκαλίσουν το παρελθόν και θα κοιτάξουν το μέλλον. Αλήθεια, πού ήταν το λεπροκομείο στη Σαντορίνη; Ξέρατε ακόμη ότι Θηραίοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου; Τι θα πει τράχωμα στη Σαντορίνη;

Στη συνάντηση αυτής της Κυριακής, η ομάδα θα ασχοληθεί με ένα εντυπωσιακό θέμα, τους περιηγητες της Σαντορίνης. Εκείνους που μέσα από τη γραφίδα τους κατέγραφαν τα ήθη και έθιμα αλλά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.

Τμήμα: Κυριακή 4/11 12:30-13:00
Συντονιστής εργαστηρίου: Ιωσήφ Πέρρος

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141. Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη