Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά ενόψει Χριστουγέννων

Με το μισό κόστος εισιτηρίων θα μπορέσουν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς προς τον τόπο καταγωγής τους για τις γιορτές οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε νησιά. Η έκπτωση 50% εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και του Υφυπουργού Ναυτιλίας, αρμόδιου για θέματα νησιωτικότητας Νεκτάριου Σαντορινιού, σε συνεργασία με εννέα ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας.

Για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, διευκρινίζονται τα εξής:

  • Η περίοδος εφαρμογής της δράσης αφορά το διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2017 έως και 8 Ιανουαρίου 2018. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτεται τόσο η αναχώρηση, όσο και η επιστροφή τους στο νησί που υπηρετούν.

  • Για να λάβουν την έκπτωση, οι αναπληρωτές οφείλουν να προσκομίζουν πρόσφατη βεβαίωση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α) το σχολείο που υπηρετούν, β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ) η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν.

  • Λόγω απόστασης των νησιών, η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (από fax ή e-mail, δηλαδή).

  • Η έκπτωση αφορά και στα οχήματα (ΙΧ και δίκυκλα) των μετακινούμενων

  • Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα είναι οι: ANEK LINE, BLUE STAR FERRIES, FAST FERRIES, GOLDEN STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS, KEFALONIAN LINES, SEAJET, SUPERFAST FERRIES, ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ

Print Friendly, PDF & Email