Περιφέρεια: Έκτακτη επιχορήγηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Σαντορίνης

Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και Επάρχου Θήρας κ. Γιώργου Λεονταρίτη, η Oικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε πρόσφατη συνεδρίασή της ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση ποσού 260.000 ευρώ για την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του νησιού από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης αποκατάστασης των βλαβών στο οδικό δίκτυο (κατάρρευση τμήματος της επαρχιακής οδού Μεσαριάς – λιμένα Μονολίθου, ολίσθηση και υποχώρηση του οδοστρώματος στη θέση βορειοανατολικά του αεροδρομίου), η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Παρεμβαίνουμε άμεσα και με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο για την αποκατάσταση των ζημιών στον Μονόλιθο. Μετά την άμεση κήρυξη του οδικού δικτύου της Σαντορίνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, φροντίσαμε και για την άμεση εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών.  

Απαντάμε με έργα στους “συνήθεις σχολιαστές” των προβλημάτων. Παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις και σε προβλήματα για τα οποία ουδεμία ευθύνη έχει η Περιφέρεια (περίπτωση Μονολίθου), διότι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τους πραγματικά υπεύθυνους με “θεωρίες και γραφειοκρατικές αντιλήψεις”.

Το οδικό δίκτυο της Σαντορίνης είχε εγκαταλειφθεί για πάρα πολλά χρόνια και δυστυχώς μετά τις φετινές έντονες βροχοπτώσεις παρουσιάζει τα προβλήματα της έλλειψης συντήρησης. Το βέβαιο είναι ότι εμείς δεν αδιαφορούμε, δεν παραμένουμε “σχολιαστές των προβλημάτων”, παρεμβαίνουμε το ταχύτερο δυνατόν αξιοποιώντας όλες τις θεσμικές δυνατότητες. Δεσμευόμαστε επίσης για την εξεύρεση και νέας χρηματοδότησης στο άμεσο μέλλον” δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη