20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκθέσεις και δράσεις στο SAF, στη Βλυχάδα

Share

Τι μπορεί κανείς να κάνει και να δει τις επόμενες ημέρες στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα;

– Αύριο Παρασκευή 19/5, στις 10:30 το πρωί και στις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα την “Προστασία των καρχαριών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος”. Τα σεμινάρια θα γίνουν από την Κατερίνα Τοπούζογλου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Υποβρύχιας Σκοποβολής και διοργανώνονται από την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, τη ΓΕΩΘΗΡΑ και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός (SAF).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

– Μέχρι τις 28 Μαΐου στους χώρους του SAF φιλοξενείται η έκθεση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το εικαστικό εργαστήρι “Ο γύρος του κόσμου σε 6 πινελιές” εκθέτει όλες τις ατομικές και ομαδικές δημιουργίες του, συστήνοντάς μας πολύχρωμους και διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από τα μάτια των παιδιών, ενώ το εργαστήρι “Η ιστορία μιας Τομάτας” παρουσιάζει μακέτες των μηχανημάτων παραγωγής και επεξεργασίας της τομάτας, κατασκευασμένες από τα παιδιά, τις οποίες εκθέτει στο χώρο του μουσείου, δίπλα στις αυθεντικές μηχανές του παλιού εργοστασίου.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά εκτός Δευτέρας, 10:00-18:00.

– Επίσης, η έκθεση “Το Παιχνίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα” συνεχίζει να φιλοξενείται στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας μέχρι τις 28 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση αριθμεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη, ενώ συμπληρώνεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Κατασκευάζω και παίζω Αρχαία Παιχνίδια” και “Τα Παιχνίδια της Αυλής”.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά εκτός Δευτέρας, 10:00-18:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη