Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Ακρωτήρι στο Μπελλώνειο

Άλκης Βολιώτης

Ο Δήμος Θήρας, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Εταιρεία και την Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, παρουσιάζει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 τη φωτογραφική έκθεση του επίσημου φωτογράφου του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου, κ. Άλκη Βολιώτη. Φωτογραφίες από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την ανασκαφή θα εκτίθενται από τις 29/11 μέχρι τις 4/12 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Την επιμέλεια της έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο», έχει ο ζωγράφος κ. Κάτωνας Ασιμής.

Την Κυριακή η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 18:00-21:00, ενώ τις καθημερινές θα είναι ανοικτά 10:00- 14:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον Άλκη Βολιώτη
Ο Άλκης Βολιώτης σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας. Το 1973 ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον φημισμένο γερμανό αφηρημένο ζωγράφο, Hans Hartung, με τον οποίο συνεργάστηκε από το 1974 έως 1988 στο νότο της Γαλλίας.

Ο Άλκης Βολιώτης είναι γνωστός, όχι μόνο για τις αποκαταστάσεις μωσαϊκών και εικόνων, αλλά και για τα ψηφιδωτά, τους πίνακες ζωγραφικής και τις φωτογραφίες του. Τις δύο τελευταίες μορφές τέχνης τις ασκεί με μια πιο ελεύθερη μορφή έκφρασης. Το 1986 είχε επιλεγεί από τη Jacqueline Picasso, χήρα του Pablo Picasso, να προετοιμάσει τις φωτογραφίες του καταλόγου για την έκθεση Πικάσο στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μαδρίτη.

Δημιούργησε επίσης το ψηφιδωτό πορτραίτο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο βρίσκεται σε μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, Κρήτης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη