Έκθεση φωτογραφίας “Το θαύμα του χωριού Πύργου Σαντορίνης” – εγκαίνια τη Δευτέρα

Κλικ για μεγέθυνση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης εγκαινιάζει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου την έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Φύτρου με τίτλο «Το θαύμα του χωριού Πύργου Σαντορίνης». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας, στην πλατεία του Πύργου.

Ο Κωνσταντίνος Φύτρος είναι καθηγητής πληροφορικής με καταγωγή από τον Πύργο και η φωτογραφία είναι ένα από τα αγαπημένα του χόμπι. Θα εκθέσει 50 καλλιτεχνικές φωτογραφίες καμπαναριών και εκκλησιών του Πύργου, από το προσωπικό αρχείο του, που για πρώτη φορά προβάλλονται.

Σχετικά με το θέμα της έκθεσης:
Η λέξη “θαύμα”, προέρχεται από το ελληνικό “θαυμάσιον” και είναι αυτό το οποίο προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη. Αυτά τα συναισθήματα κυριαρχούν στον Πύργο, το ψηλότερο χωριό της Σαντορίνης, με τις 48 εκκλησιές και παρεκκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του καθώς και την πρώτη σχολή διδασκαλίας της Θήρας.

Το θαύμα από τα καμπαναριά και τις υπέροχες κατάλευκες αρχιτεκτονικές, άλλοτε υπόσκαφες και άλλοτε κτιστές, μέσα στον οικισμό του Πύργου, όσο και γύρω του και στις πλαγιές του βουνού του Προφήτη Ηλία, σε καλούν, σου στέλνουν το μήνυμα να θαυμάσεις τα απίστευτα σχήματα, που άλλοτε με μορφή κύβου ή ορθογώνιου με λίγα και μικρά ανοίγματά τους, και άλλοτε με μορφή οκταγωνικού πρίσματος, σφαίρας ή κυλίνδρου, σου προκαλούν κατάπληξη.

Η έννοια της πίστης, του φόβου για το ηφαίστειο και η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων του χρόνου ή η ανάγκη για σύναξη έδωσε αυτά τα αριστουργήματα;

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη