Έκθεση φωτογραφίας του William Abranowicz από την Κυριακή στον Πύργο

ekthesi_abranowiczΟ Δήμος Θήρας, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Καλλίστης Πύργου, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού 2014, και σε συνεργασία με το Athens House of  Photography και τον φωτογράφο Γιώργο Βεντούρη (Ventouris Photography) έχουν την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Σαντορίνη την δουλειά του γνωστού Αμερικάνου φωτογράφου William Abranowicz για την Ελλάδα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 6 Ιουλίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας του Πύργου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Την έκθεση θα προλογίσει ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.

Ο William Abranowicz ασχολείται με την ταξιδιωτική και αρχιτεκτονική φωτογραφία εδώ και 35 χρόνια και είναι συνεργάτης πολλών εντύπων όπως τα Conde Naste Traveler, Esquire, Vogue, NYT Magazine και Architectural Digest. Έχει φωτογραφήσει επανειλημμένα στην Ελλάδα, με έμφαση το νησί της Σαντορίνης. Η έκθεση περιλαμβάνει μέρος της δουλειάς του για τη χώρα μας από το 1988 έως και το 2007.

Ο William Abranowicz έχει εκδόσει δύο βιβλία για την Ελλάδα, το “The Greek File”, με εισαγωγή του Edmund Keeley και το “Hellas, Photographs of Modern Greece” με εισαγωγή του Louis de Bernieres.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί με τη λήξη ενός τετραήμερου σεμιναρίου φωτογραφίας από τον W. Abranowicz, το οποίο στεγάζεται στην Εστία του Πύργου και διδάσκει σε προχωρημένους φωτογράφους τη μεθοδολογία δημιουργίας καλλιτεχνικού έργου με διδασκαλία φωτογράφισης κ επιλογής εικόνων.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη