20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στη Σύρο για παιδιά από όλες τις Κυκλάδες – Οδηγίες συμμετοχής

Τα έργα που θα διακριθούν, θα εκτεθούν κατά την 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής, το φθινόπωρο στην Αθήνα

Share

To παιδικό φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz! έρχεται και φέρνει μαζί του την Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 4, στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 4 θα φιλοξενηθεί στην παραλία της Βάρης στη Σύρο, από την Παρασκευή 27 Ιουλίου έως και την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018. Τα έργα που θα διακριθούν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, για την επίσημη τελετή παρουσίασης της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Το φετινό θέμα του εικαστικού προγράμματος, ακριβώς όπως απαιτείται από την Ολυμπιάδα, είναι: “Αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης, οι Κυκλάδες εμπνέουν τους μικρούς καλλιτέχνες της να φιλοτεχνήσουν έργα με θέμα την ειρηνική συμβίωση, τη φιλία, την ισότητα, την αδελφοσύνη, και τον αλληλοσεβασμό συμμετέχοντας στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνει η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας”.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, όλα τα έργα θα υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή στην επιτροπή αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας προς αξιολόγηση και τα διακριθέντα έργα θα αποσταλούν ταχυδρομικά, ώστε να αποτελέσουν μέρος της έκθεσης έργων.

[adning id="140783"]

Το πρόγραμμα απευθύνεται: Σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδιά Προνηπίου-Νηπιαγωγείου
2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Mαθητές Α΄- Γ΄ Δημοτικού
3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Mαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου
5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μαθητές Α΄- Γ΄ Λυκείου

Μέγεθος έργου: Σε ξύλινο καμβά διαστάσεων 50 x 60 cm

Ζωγραφικό μέσον: Ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, ακρυλικά, τέμπερες, κλπ. Το έργο θα πρέπει να διαθέτει ζωντανά χρώματα και έντονα σχήματα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί αποτελεσματικά σε ψηφιακή μορφή.

Είδος έργου: Όλα τα έργα τέχνης πρέπει να είναι πρωτότυπα, σχεδιασμένα στο χέρι και όχι με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Φωτογραφίες ή εκτυπώσεις όλων των ειδών δεν γίνονται δεκτές.

Βραβεύσεις: Θα αποδοθούν βραβεία στα διακριθέντα έργα ανά ηλικιακή κατηγορία σε επίσημη τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα θα λάβουν τιμητικό έπαινο συμμετοχής ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης.

Προσοχή! Το όνομα και η ηλικία του δημιουργού θα πρέπει να αναγράφεται στο πίσω δεξιά μέρος του καμβά.

Τα έργα θα πρέπει να σταλούν στο Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κτίριο ΟΤΕ, πάροδος Σάκη Καράγιωργα, παραπλεύρως καταστήματος Νικολούζος, 84100, Σύρος) μέχρι τις 23 Ιουλίου (σφραγίδα ταχυδρομείου).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη