14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκθεση παιχνιδιών έρχεται στο SAF

Share

Κλικ για μεγέθυνση

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνουν και θα φιλοξενούν από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 28 Μαΐου την έκθεση “Το Παιχνίδι – από την αρχαιότητα έως σήμερα”.

Αφορμή για να στηθεί μια έκθεση για την ιστορία του παιχνιδιού αποτέλεσε η συλλογή παιχνιδιών του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης και του ιδρυτή του, κου Εμμανουήλ Λιγνού.

Το παιχνίδι είναι ο φυσικός τρόπος για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον κόσμο, να αναπτυχθεί νοητικά και ψυχικά και να κοινωνικοποιηθεί. Μέσα από τη διερεύνηση του παιχνιδιού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο και να γνωρίσουμε πληροφορίες, πρώτα για το ίδιο το παιχνίδι και κατ’ επέκταση για τον πολιτισμό κάθε εποχής, αφού η συλλογή αντικειμένων μαρτυρά τις αισθητικές επιλογές, τα κοινωνικά στερεότυπα, το γνωστικό επίπεδο και τις ηθικές αξίες της καθεμιάς. Στόχος της έκθεσης είναι να θυμηθούμε τη σημαντικότητα του παιχνιδιού και να προβληματιστούμε για την αξία του και τη σημερινή μορφή του.

[adning id="140783"]

Η έκθεση θα φιλοξενήσει τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη. Την έκθεση θα συμπληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατασκευάζω και παίζω αρχαία παιχνίδια”.

19 Μαρτίου – 28 Μαΐου 2017 | Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Βλυχάδα | Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη