Ελεύθερη η είσοδος στα μουσεία την Πέμπτη 18/5

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Ελεύθερη για όλους θα είναι η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας την Πέμπτη 18 Μαΐου, οπότε γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Θυμίζουμε ότι η δωρεάν είσοδος ισχύει στις παρακάτω ημερομηνίες:
– 6 Μαρτίου, Ημέρα μνήμης Μελίνας Μερκούρη
– 18 Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Μνημείων
– 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων
– Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους)
– 28 Οκτωβρίου, Εθνική Εορτή
– την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1/11 μέχρι 31/3

[adning id="140783"]



Η 18η Μαΐου καθιερώθηκε από το 1977 ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS – ICOM), με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα “Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται”.

Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

Για τον φετινό εορτασμό το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποφάσισε τιμώμενο Μουσείο να είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων σε κάποια μουσεία της χώρας διοργανώνονται εκδηλώσεις. Κλικ εδώ για το σχετικό πρόγραμμα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη