ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Ελληνικά προϊόντα από ελληνικές επιχειρήσεις

elladikamas_logo_660x440Mια κοινότητα σημαντικών, ελληνικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη δυναμική βάζει και επίσημα «εμπρός τις μηχανές της». Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε, παρουσίασε κι επισήμως την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο Παραγωγή – Έδρα – Ιδιοκτησία είναι σήμερα ισχνή μειοψηφία αν και δημιουργούν υψηλότερη σχετική Προστιθέμενη Αξία για την Ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την Αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατά πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι εξής:

AGRINO
ΕΨΑ
ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ
ΛΟΥΞ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΖΑΓΟΡΙ
ΜΕΓΑ
ΗΛΙΟΣ
ΝΗΣΟΣ
ΑΓΑΝ
ΒΙΚΟΣ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ
BRAVA
ΕΖΑ
EYBOIKH ZYMH
ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ

ενώ σύντομα η κοινότητα αναμένεται να αυξήσει τα μέλη της.

Η πρωτοβουλία μέσω των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε κινήσεις και δράσεις που θα  βοηθούν στην κατεύθυνση της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε αυτές ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο.  Παράλληλα τόνισαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς.

Τέλος οι εκπρόσωποι της κοινότητας  κάλεσαν τους Έλληνες καταναλωτές να στηρίξουν την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», και τις παραγωγικές-μεταποιητικές, επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να εγγραφούν, να πιστοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Αναλυτικές πληροφορίες για την ορωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι διαθέσιμες εδώ:
http://www.ella-dikamas.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη