Ένα μοντέρνο loft με παραδοσιακό χαρακτήρα από το Decostore

Εξελίσσοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Σαντορίνης με μια πιο φρέσκια οπτική, και προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, η ομάδα του Decostore αξιοποίησε έναν παραδοσιακό θόλο στον Πύργο και τον μετέτρεψε σε ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό loft.

Τα τρία στοιχεία που κυριαρχούν είναι το τσιμέντο, το ξύλο και το φως! Ο προσανατολισμός του σπιτιού είναι τέτοιος που επιτρέπει στο φυσικό φως να μπαίνει στο εσωτερικό του σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Πολύ νωρίς, από τη φαση της κατασκευής του, η αντανάκλαση του φωτός στο εμφανές μπετόν έδινε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και έτσι η ομάδα του Decostore αποφάσισε να διατηρηθεί το υλικό στην αρχική του μορφή.

Στον όροφο του loft βρίσκεται η κεντρική κρεβατοκάμαρα μαζί με το walking closet, ένα μικρο WC με νιπτήρα ελεύθερο στον χώρο του υπνοδωματίου και ο χώρος για το γραφείο. H εσωτερική όψη του ορόφου συνδυάζει φυτά και φωτιζόμενα μοτίβα από ξύλο.

Στο ισόγειο, σε ενιαίο χώρο βρίσκεται ο χώρος της τραπεζαρίας, του καθιστικού και της κουζίνας, ενώ υπάρχει και ένα υπνοδωμάτιο και το κεντρικό μπάνιο. Η κουζίνα είναι φτιαγμένη από γυαλί, τεχνογρανίτη και μέταλλο, ενώ στον χώρο δεσπόζει ο επιβλητικός απορροφητήρας. Όλα φέρουν την υπογραφή της Stosa Cucine, εταιρίας που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το Decostore. Η σκάλα προς τον πάνω όροφο, που ενσωματώνει και κάβα ποτών αλλά και κρεμάστρα, είναι σχεδιασμένη από την ομάδα του Decostore και φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου από μασίφ ξύλο αμερικάνικης καρυδιάς.

Εξωτερικά υπάρχουν βεράντες και στις τέσσερις όψεις του κτηρίου. Στη μεγαλύτερη από αυτές υπάρχει εξωτερικό τζάκι κεντρικά και καθιστικό, ενώ σε όλο το δώμα είναι έντονη και πλούσια η φύτευση.

Η όλη ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτού του loft ήταν να δημιουργεί συναισθήματα τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες. Συναισθήματα ζεστασιάς, φιλοξενίας, οικειότητας. Η ομάδα του Decostore έκανε πράξη την αγαπημένη της φράση: “Σπίτι δεν είναι ο χώρος, είναι αυτό που αποπνέει”.

Στον εκθεσιακό χώρο του Decostore θα βρείτε έπιπλα, design φωτιστικά, χαλιά, λευκά είδη και διακοσμητικά για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Οι συνεργάτες του Decostore θα σας κάνουν ξεχωριστές προτάσεις, προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου σας. Η βάση του Decostore είναι στον Πύργο της Σαντορίνης, αλλά εξυπηρετεί όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Decostore by Zorzos Co.
Πύργος, 84700 Σαντορίνη | Τηλ.  2286021410-1 | www.deco-store.gr


Φωτογραφίες: Αντώνης Ελευθεράκης
Styling: Ρένα Γαντζάκη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη