Έναρξη από την Κω για το Aegean Gardener

Σύντομα σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου - Στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε σήμερα πιλοτικά από την Κω, την υλοποίηση της δράσης κηπουρών του Αιγαίου (Aegean Gardener), στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Σκοπός της δράσης Aegean Gardener είναι να μυήσει τους μικρούς μαθητές από νωρίς στην Αιγαιακή Διατροφή και τα οφέλη της, μέσα από την παραγωγή παραδοσιακών λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας τοπικούς σπόρους. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τον κύκλο της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών, προκειμένου να εξελιχθούν σε εν δυνάμει αγρότες του μέλλοντος, που θα στηρίξουν την τοπική παραγωγή, καλλιεργώντας τοπικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω, σε συνεργασία με τα στελέχη του Περιφερειακού Φυτωρίου, δημιούργησαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην αυλή του σχολείου τους, τον δικό τους μικρό λαχανόκηπο, παρακολουθώντας παράλληλα τη διαδικασία φύτευσης λαχανοκομικών φυτών, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας. Οι μαθητές αφού φύτευσαν τα λαχανοκομικά φυτά στον κήπο τους, τα πότισαν και δεσμεύτηκαν πως θα τα φροντίζουν μέχρι να βγάλουν καρπούς.

Αντίστοιχες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα σε ακόμη πέντε σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ από τη νέα σχολική χρονιά, η δράση θα πραγματοποιηθεί οριζόντια, σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη