Έναρξη για το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη την Παρασκευή 20/7

Με το Arton Trio να παρουσιάζει ένα ποικίλο πρόγραµµα από Schubert, Piazzolla και άλλους συνθέτες, ανοίγει την Παρασκευή 20 Αυγούστου η αυλαία για το φετινό Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη.

Πρόκειται για ένα δυναμικό νεανικό τρίο από τη Βιέννη της Αυστρίας που σχηματίστηκε το φθινόπωρο του 2017, όταν η πιανίστρια Sophie Druml, ο βιολιστής Andreas Siles Mellinger, ο οποίος συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη με το συγκρότημα Young Masters Ensemble το περασμένο καλοκαίρι και ο τσελίστας Lukas Rothenfußer, έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και ανακάλυψαν την κοινή τους αγάπη για τη μουσική δωματίου. Και οι τρεις σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Καλών Τεχνών της Βιέννης και το συγκρότημά τους καθοδηγείται από τον πιανίστα καθηγητή Stefan Mendl από το συγκρότημα Vienna Piano Trio.

Το όνομα ARTON δεν είναι μόνο ένας συνδυασμός της αγγλικής λέξης “art” (τέχνη) και της γερμανικής λέξης “Ton” (τόνος), είναι επίσης στα Σουηδικά ο αριθμός 18, που εμφανίζεται με κάποια μορφή σε όλα τα γενέθλιά τους και στην ημερομηνία της πρώτης πρόβας τους. Το πάθος τους είναι η ανακάλυψη, οι πρόβες και η εκτέλεση ενός πλούσιου ρεπερτορίου για πιάνο για τρίο.

Ώρα έναρξης: 21:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη – Δήμος Θηρας – Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη