Αρχική ΑΓΟΡΑ SHOPPING Έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στα μαγαζιά

Έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στα μαγαζιά

ekptoseisΠρεμιέρα κάνουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις του 2017, οι οποίες θα λήξουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου 2017

Όπως αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οποιαδήποτε παραβίαση της διάταξης περί εκπτώσεων επισύρει πρόστιμο, ύψους ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών του καταστήματος και σε κάθε περίπτωση, όχι κάτω των 5.000 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email