Πήγα και είδα: Ένας Αχινός στην καλντέρα

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Όταν ακούτε τη λέξη “αχινός” ποια είναι η πρώτη σας σκέψη; Προσωπικά μου έρχονται στο μυαλό εικόνες και αναμνήσεις παιδικής ηλικίας, ανέμελα καλοκαίρια, διακοπές, οικογενειακές στιγμές! Με πολύ θετική διάθεση επισκέφτηκα το καινούριο εστιατόριο του ξενοδοχείου Rocabella, στο Ημεροβίγλι, που ονομάστηκε Αχινός. Σύντομα διαπίστωσα πως η σκέψη μου δεν ήταν τελικά τυχαία, αλλά ήταν και ο λόγος που ο ιδιοκτήτης Γιώργος Καλφόπουλος αποφάσισε να το ονομάσει έτσι.

ahinos_230420Ξεκινήσαμε με το μενού των κοκτέιλ με δημιουργό τον head bartender Βασίλη Τσομπανίδη, μιας και η φράση της κοπέλας που μας σέρβιρε “Δεν έχετε ξαναπιεί πιο ωραία κοκτέιλ” ήταν αρκετή για να μας πείσει. Επέλεξα το “Suavemente”, έχοντας διαβάσει στον κατάλογο ακριβώς τα υλικά που χρησιμοποιεί ο bartender Μίλτος Τσιρογιάννης. Αποδείχτηκε όσο εξωτικό ακουγόταν, με βάση το gin, falernum σιρόπι που χρησιμοποιείται σε τροπικά ποτά, lime, μέντα, αγγούρι… και τα λόγια είναι περιττά!

Ο σεφ του Αχινού, Νίκος Αναγνώστου, έχει φτιάξει ένα μενού με πολλή αγάπη και αφοσίωση στο αποτέλεσμα, τονίζοντάς μας ότι σκοπός του είναι οι καλεσμένοι “να γευτούν απλά, τίμια, νόστιμα πιάτα”. Αυτό το πετυχαίνει επιλέγοντας πολύ προσεκτικά ελληνικές πρώτες ύλες για να δημιουργήσει έναν άριστο συνδυασμό μεσογειακών γεύσεων, με στοιχεία ιαπωνικής κουζίνας, φανερά εμπνευσμένος από την εμπειρία του στο Nobu στο Λονδίνο και στο Matsuhisa του Αστέρα Βουλιαγμένης. Με αυτή την ειλικρίνεια και τη δημιουργικότητά του μας έκανε να εμπιστευτούμε απόλυτα τις προτάσεις του.

Ξεκινήσαμε με μία σαλάτα με βλίτα, ραπανάκι, αγγούρι και.. πεπόνι! Ο συνδυασμός ήταν κάτι παραπάνω από γευστικός με το πεπόνι να αφήνει ένα γλυκό “τελείωμα”. Ο φρέσκος αχινός δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά από το τραπέζι, σερβιρισμένος με μικρές ρώγες σταφυλιού και μπόλικο λεμόνι. Ένιωσα ξανά 12 χρονών!

ahinos_cd

Ακολούθησε ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα της βραδιάς, ψητά σπαράγγια με ταχίνι και στο πλάι ένα αυγό ποσέ με κρούστα, του οποίου ο κρόκος αγκάλιαζε τέλεια τα σπαράγγια σε κάθε πηρουνιά.

ahinos_235128_800x400

Για κυρίως πιάτα, ο σεφ μας είπε ότι επιβάλλεται να δοκιμάσουμε το ψάρι ημέρας, που ήταν φρέσκος τόνος με ασιάτικο dressing από κρεμμύδι, σουσαμέλαιο και από πάνω λεπτοκομμένα ωμά λαχανικά, ένα πιάτο ελαφρύ και ιδανικό για βραδινό γεύμα. “Μust” του εστιατορίου θεωρείται το νεαρό ψητό κοτόπουλο με καλαμπόκι, φρέσκο πουρέ πατάτας και κρέμα αυγού… καταπληκτικό!

ahinos_ab

Η ώρα του γλυκού είχε έρθει και περίμενα με ανυπομονησία, βλέπετε είχα βάλει στοίχημα με την Ελένη για το ποιο γλυκό θα διάλεγε ο σεφ μιας και ήταν έκπληξη. Ρυζόγαλο το οποίο έδενε τέλεια με παγωτό κανέλα και μπισκότο τριμμένο με γεύση καφέ. Χάσαμε και οι δύο το στοίχημα, το ρυζόγαλο όμως πραγματικά μας κέρδισε.

ahinos_menus_800x400

Η βραδιά στον Αχινό του Rocabella μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευγενικό προσωπικό με θερμή υποδοχή, άψογη παρουσίαση των πιάτων σε έναν όμορφο χώρο με εκπληκτικά κοκτέιλ και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό.

[box style=”0″]

Ανοιχτό και για εξωτερικούς επισκέπτες από τις 11:00 με brunch menu και η κουζίνα του κλείνει τα μεσάνυχτα. Τηλ: 2286023711

[/box]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη