Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και υδατοδρόμια στην ατζέντα της συνάντησης Λεονταρίτη και Κουρουμπλή

Πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης υπόψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τη διάρκεια χθεσινής (25/5) σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της πολιούχου του νησιού Παναγίας Χρυσοπηγής.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, με τον Αντιπεριφερειάρχη να ζητά από τον Υπουργό την άμεση παρέμβασή του, προκειμένου να επανέλθουν στον προγενέστερο προγραμματισμό που ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Δεύτερο θέμα που ετέθη υπόψη του ήταν η επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να εγκριθούν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης για τη βελτίωση του λιμένος της Σίφνου, έργο το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να εντάξει άμεσα στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επίσης ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, στο αίτημα ορισμού εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και στη διερεύνηση της δυνατότητας επιδότησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Δυτικών Κυκλάδων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Print Friendly, PDF & Email