Ενημερωτική συνάντηση για τον Φορέα Διαχείρισης και Προβολής Προορισμού Σαντορίνης

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και σωματείων παραγωγικών κλάδων της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε χθες (17/10) Οκτωβρίου, με μέλη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάπτυξη Φορέα Διαχείρισης και Προβολής Προορισμού (DMMO) στη Σαντορίνη.

Ο καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Πάρις Τσάρτας και οι συνεργάτες του εμπειρογνώμονες τουρισμού, δρ. Σαραντάκου Ευθυμία και δρ. Κόντης Αλέξης Πατάπιος, έκαναν αναφορά στις αναγκαίες ενέργειες για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα, καθώς και στον ρόλο που μπορεί αυτός να διαδραματίσει στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων επικέντρωσε την προσπάθειά της στην ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και σωματείων ώστε να ενταχθούν λειτουργικά στις διαδικασίες του Φορέα Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προώθηση της προσπάθειας συμπλήρωσης ερωτηματολογίων από τις τοπικές επιχειρήσεις. Τα ερωτηματολόγια στοχεύουν στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη δυναμική, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των επιχειρήσεων ώστε στο επόμενο στάδιο να αναλυθούν αυτές οι πληροφορίες από την ομάδα εμπειρογνωμόνων και να εξαχθούν εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2016, ώστε να δοθεί χρόνος στην ομάδα εμπειρογνωμόνων για την επεξεργασία και αξιοποίηση του υλικού.

Όσοι λειτουργούν επιχείρηση διαμονής (κατάλυμα οποιουδήποτε τύπου), μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο ακολουθώντας τον σύνδεσμο: http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/erwtimatologia/erwthmatologio-katalymatwn/

Όσοι λειτουργούν τουριστική επιχείρηση οποιουδήποτε άλλου τύπου (εκτός καταλύματος), μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το ακόλουθο ερωτηματολόγιο: http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/erwtimatologia/erwthmatologio-loipwn-touristikwn-epixeirhsewn/

Τα στατιστικά στοιχεία θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την ανάλυση της κατάστασης του τουρισμού στη Σαντορίνη ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και προτάσεις που θα υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων στο μέλλον. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός συμπληρωμένων ερωτηματολογίων, ώστε το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό και η ανάλυση να δώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα της πραγματικότητας και των διαφορών που υπάρχουν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα είναι διαθέσιμες εδώ.

Για τυχόν απορίες η μελετητική ομάδα είναι διαθέσιμη στο stobservatory@aegean.gr, ενώ παρατηρήσεις και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν στην ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook για τον σκοπό αυτό αλλά και για  ενημέρωση για τη πορεία του έργου: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Τουριστικό Παρατηρητήριο & DMMO.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη