Sea Diamond: Εντολή ανέλκυσης χωρίς να προσδιορίζεται η χρηματοδότηση

Την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ανέλκυση του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond, που παραμένει βυθισμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης από τον Απρίλιο του 2007, ζητά με εντολές που υπέγραψε σήμερα προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και προς το Αρχηγείο του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ύστερα από σχετική εισήγηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.

“Με τις ανωτέρω γραπτές εντολές ο κ. Κουρουμπλής παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του να συγκρουστεί με την αδράνεια των προηγουμένων ετών στα ζητήματα της ανέλκυσης των ναυαγίων, αλλά και με τα συμφέροντα που επιμελώς κρύβονται πίσω και από τα ναυάγια και από την αδράνεια. Η πορεία προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής της οποίας τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται και τις επόμενες ημέρες” σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η γραπτή εντολή προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι διαθέσιμη εδώ και προς το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι διαθέσιμη εδώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν τα επόμενα βήματα για να προχωρήσει η διαδιακασία μέχρι την πολυπόθητη ανέλκυση, δεδομένης της εδώ και καιρό δεδηλωμένης οικονομικής αδυναμίας του Λιμενικού Ταμείου Θήρας να αναλάβει το όλο εγχείρημα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη