Επανέναρξη εργασιών στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Εμπορείου

Στην τελική ευθεία μπήκε η αποπεράτωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Εμπορείου, μετά από αρκετά χρόνια αναμονής και αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας. Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Φεβρουαρίου και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί -βάσει χρονοδιαγράμματος- εντός δύο ετών. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο” και τον Άξονα Προτεραιότητας 3 “Βελτίωση βασικών Υποδομών” (ΕΣΠΑ 2014-2020), ενώ το κόστος του αποτιμάται στα 2,150,000€.

Ο καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες ύπνου νηπίων και δύο αίθουσες ύπνου βρεφών, υποστηριζόμενες από τους αντίστοιχους χώρους υγιεινής, αποθήκες και λινοθήκες. Οι χώροι προσωπικού περιλαμβάνουν ιδιαίτερα αποδυτήρια, WC, γραφεία προσωπικού, γραφείο διευθυντή και κουζίνα. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ένας μεγάλος κεντρικός χώρος (αίθουσα απασχόλησης νηπίων), στον οποίο θα είναι δυνατόν να φιλοξενούνται και οι διάφορες εκδηλώσεις του σταθμού καθώς υπάρχει πρόβλεψη για σκηνή βοηθητικό χώρο κάτω από αυτήν.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου εκτός των χώρων στάθμευσης και του κήπου θα υπάρχει οριοθετημένος και καλά προφυλαγμένος χώρος, κατάλληλος για το παιχνίδι των παιδιών. Παράλληλα θα εξασφαλιστεί και η πρόσβαση για άτομα ΑΜεΑ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη