20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επανέρχεται το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κρήτη

Για την καλοκαιρινή περίοδο, με το Aqua Blue της Seajets

Share

Ακτοπλοϊκό επιδοτούμενο δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ηράκλειο της Κρήτης, μέσω Σκιάθου, Σύρου, Πάρου, Νάξου και Σαντορίνης, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Στο θέμα αναφέρθηκε επίσης, επιβεβαιώνοντας την είδηση και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται, δύο φορές την εβδομάδα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, από το πλοίο Aqua Blue της εταιρείας Sea Jets, συμφερόντων κ. Μάριου Ηλιόπουλου.

Το Aqua Blue, που ναυπηγήθηκε το 1975, περιήλθε στην Seajets to 2016 και ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα εκτεταμένων επισκευών και ανακαινίσεων το 2017 οπότε και έλαβε και το σημερινό του όνομα. Το πλοίο έχει μήκος 137 μέτρα, ταξιδεύει με ταχύτητα 23 κόμβων και έχει μεταφορική ικανότητα 1300 επιβατών (375 κρεββάτια) και 400 ΙΧ.

[adning id="140783"]

Η οριστική ανακοίνωση και οι λεπτομέρειες του δρομολογίου αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοιινωνίων που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου 2018, στις 10:30, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής).

[adning id="140783"]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη