Επανέρχεται το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κρήτη

Για την καλοκαιρινή περίοδο, με το Aqua Blue της Seajets

Νεκτάριος Σαντορινιός

Ακτοπλοϊκό επιδοτούμενο δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ηράκλειο της Κρήτης, μέσω Σκιάθου, Σύρου, Πάρου, Νάξου και Σαντορίνης, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Στο θέμα αναφέρθηκε επίσης, επιβεβαιώνοντας την είδηση και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται, δύο φορές την εβδομάδα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, από το πλοίο Aqua Blue της εταιρείας Sea Jets, συμφερόντων κ. Μάριου Ηλιόπουλου.

Το Aqua Blue, που ναυπηγήθηκε το 1975, περιήλθε στην Seajets to 2016 και ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα εκτεταμένων επισκευών και ανακαινίσεων το 2017 οπότε και έλαβε και το σημερινό του όνομα. Το πλοίο έχει μήκος 137 μέτρα, ταξιδεύει με ταχύτητα 23 κόμβων και έχει μεταφορική ικανότητα 1300 επιβατών (375 κρεββάτια) και 400 ΙΧ.

Η οριστική ανακοίνωση και οι λεπτομέρειες του δρομολογίου αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοιινωνίων που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου 2018, στις 10:30, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής).

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here