Επεκτείνεται το κίνητρο των 450 ευρώ σε αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς σε νησιά του Ν. Αιγαίου

Τη συνέχιση και επέκταση της παροχής του κινήτρου των 450 ευρώ μηνιαίως, σε αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς, με σκοπό την υγειονομική θωράκιση των νησιών, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση του Σαββάτου 21 Ιουλίου.

Σήμερα, το επίδομα λαμβάνουν 50 περίπου γιατροί που υπηρετούν σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με την εισήγηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Καραμαρίτη, το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85 συνολικά γιατρούς, εκ των οποίων 52 είναι επικουρικοί και 33 αγροτικοί.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ξεπερνώντας αγκυλώσεις και στερεότυπα περί αρμοδιοτήτων και στην προσπάθεια επίλυσης του φλέγοντος προβλήματος της στελέχωσης των δομών υγείας κυρίως στα μικρά νησιά, αλλά και στα απομακρυσμένα ιατρεία μεγαλύτερων, ήταν η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που κατόρθωσε να βάλει τα νησιά του Αιγαίου στον χάρτη της υγείας, αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει πραγματική βούληση και ευελιξία σκέψης, μπορούν να υπάρξουν και λύσεις. Την πρωτοβουλία της, τον Φεβρουάριο του 2015, να θεσπίσει οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα θελήσουν να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένα ΚΥ, ΠΙ και ΠΠΙ των νησιών, ακολούθησαν στη συνέχεια και άλλες περιοχές της χώρας, με αντίστοιχα προβλήματα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη