20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έπεσε η αυλαία για το 4ο Santorini Experience

Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες από 45 χώρες στη Σαντορίνη

Share

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες βρέθηκε για μία ακόμα χρονιά η Σαντορίνη, κατά το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου, οπότε πραγματοποιήθηκε το 4o Santorini Experience. Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών στους αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης συγκεντρώνοντας πάνω από 6.000 επισκέπτες στη Σαντορίνη. Το 60% μάλιστα των επισκεπτών διέμεινε στην Σαντορίνη περισσότερες από 5 νύχτες.

Συμμετοχές από τις 5 ηπείρους στη Σαντορίνη!
Για ακόμα μία χρονιά οι ξένες συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς στη Σατνορίνη βρέθηκαν αθλητές από συνολικά 45 κράτη από Αμερική, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Ωκεανία. Ενδεικτικά καταγράφηκαν παρουσίες στους κολυμβητές και δρομείς, από Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κατάρ, Ν. Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία και Κίνα.

Ονόματα παγκόσμιας κλάσης καθώς και η ελίτ της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης έδωσαν το παρών!
Ο κορυφαίος Ούγγρος κολυμβητής Ατίλα Μανιόκι επέστρεψε για ακόμα μία χρονιά στην διοργάνωση που αποτελεί μέλος του Global Swim Series (GSS). Μαζί του για πρώτη φορά κολύμπησαν επίσης, η Βρετανίδα δις αργυρή Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια, Jazz Carlin, καθώς και οι δίδυμοι Έλληνες της διασποράς που αγωνίζονται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, Γιώργος και Τίμος Σκοτάδης. Δυναμικές ήταν συνολικά οι παρουσίες στην κολύμβηση, με κορυφαίους επαγγελματίες αθλητές και την ελίτ της εθνικής ομάδας αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Γιώργο Αρνιακό, Δημήτρη Νέγρη, Στελλίνα Απλαντή, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Δημήτρη Μανιό, Ειρήνη Διακουμάκου, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρία Λιώση, Αναστασία Κυριλή, Κωνσταντίνο Κωνσταντινέσκου, Παναγιώτη Αλογάκο, Μαρία Κηρύκου, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου, Μαριανότα Ελμαλή και Μελίνα Τροχαλάκη.

Ο Γιώργος Αρνιακός στον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης by Vikos (photo by Elias Lefas)

Το πρωί της Κυριακής 7/10 ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός διευθυντής του αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου (2,4 χλμ) by Vikos, Νίκος Γέμελος έθεσε σε εφαρμογή τους κανονισμούς της FINA και τέλεσε τον αγώνα με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Παράλληλα, η διοργάνωση φρόντισε τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Οι κολυμβητές ξεκίνησαν σε δύο γκρουπ από το ηφαίστειο με τερματισμό το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά τους.

Νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Δημήτρης Νέγρης, με τον Γιώργο Αρνιακό να λαμβάνει την 2η θέση και τον Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς την 3η θέση. Στις γυναίκες 1η αναδείχτηκε η Ολυμπιονίκης Jazz Carlin, με 2η την Ειρήνη Διακουμάκου και 3η την Μαρία Φιλοπούλου. Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εδώ.

Στην ασφάλεια του αγώνα συνέβαλλαν οι 50 εξειδικευμένοι συνοδοί μέσα στο νερό με την βοήθεια της Lifeguard Patrol που πέραν του προσωπικού, είχε και αρκετά ναυαγοσωστικά σκάφη, των ανθρώπων της Σαντορίνης που με δικά τους σκάφη βοήθησαν, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, της Atlantis Dive Center και του Mediterranean Dive Club, του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης και πάνω από όλα της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που μετέφερε και τους αθλητές στο ηφαίστειο.

Μοναδικές εικόνες από τον αγώνα τρεξίματος με θέα το ηφαίστειο (photo by Elias Lefas)

Μια ημέρα νωρίτερα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι διαδρομές τρεξίματος 15χλμ, 10χλμ και 5χλμ “Αριστείδης Αλαφούζος”, όλες με αφετηρία και τερματισμό το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία. Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι που πήραν μέρος στον αγώνα για τη χαρά της άθλησης και χωρίς χρονομέτρηση. Οι διαδρομές είναι σχεδιασμένες από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά. Το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons. Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου είναι επίσης διαθέσιμα εδώ.

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις του νησιού για το event, το απόγευμα του Σαββάτου ο ΔΑΠΠΟΣ πραγματοποίησε ανοιχτή συναυλία για το κοινό στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου με την Ελληνογερμανίδα FIONA, ενώ λίγο νωρίτερα εμφανίστηκαν το διεθνές χορευτικό σχήμα Σαντορίνης “Σταματίνα Ξιάρχου” και ο σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών “Οι Ακρίτες”.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Santorini Experience, η Samsung σε συνεργασία με το κατάστημα Κωτσόβολος Σαντορίνης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση προς τους ξενοδόχους του νησιού για το ξενοδοχείο του μέλλοντος, ενημερώνοντάς τους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα οφέλη της τεχνολογίας στον κλάδο τους. Η Samsung παράλληλα εμπλούτισε την εμπειρία όσων συμμετείχαν και παρακολουθήσαν τη διοργάνωση, με καινοτόμες υπηρεσίες μέσα από το οικοσύστημα των Samsung Galaxy συσκευών, όπως τα Samsung Galaxy S9 και S9+, σε συνδυασμό με την κάμερα Gear 360, το Gear VR και με μοναδικό περιεχόμενο σε 360 μοίρες.

[adning id="140783"]

Σημαντική σε όλους τους τομείς η υποστήριξη των χορηγών
Οι συμμετέχοντες αθλητές ταξίδεψαν στο “Santorini Experience”, με τη Ryanair, που πρόσφερε τη δυνατότητα σύνδεσης της Αθήνας με τη Σαντορίνη με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Η Blue Star Ferries διευκόλυνε επίσης την ακτοπλοϊκή σύνδεση προσφέροντας έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα οχήματα των συμμετεχόντων βοηθώντας συνολικά Έλληνες και ξένους αθλητές, προσφέροντας παράλληλα την έκπτωση και στην σύνδεση με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές από Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Ρόδο κ.α.

Η Ford Motor Ελλάς προώθησε και φέτος τον αθλητισμό και το “ευ αγωνίζεσθαι”, καθώς αθλητές και διοργανωτές κινήθηκαν με την ασφάλεια των αυτοκίνητων της.

Για ακόμα μία χρονιά η εταιρεία Βίκος ΑΕ με το φυσικό μεταλλικό νερό “Βίκος” διέδωσε το μήνυμα της αθλητικής ενέργειας, προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση καινοτόμησε με την συνεργασία της για πρώτη χρονιά με την ηγετική δύναμη στο χώρο της αθλητικής ένδυσης και αξεσουάρ στην Ισπανία, τη Luanvi, που πρόσφερε το ειδικό τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σημαντική υποστήριξη και βοήθεια πρόσφεραν επίσης οι επιχειρήσεις Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν οι Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης και Avance Rent A Car.

Για την εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων, των εθελοντών και όλων των συντελεστών της διοργάνωσης του “Santorini Experience” φρόντισε η DNA Travel, ο επίσημος συνεργάτης μεταφορών της διοργάνωσης.

Strategic Partner της διοργάνωσης ήταν για ακόμα μια χρονιά το National Geographic.

Ως αρωγοί την διοργάνωση βοήθησαν επίσης οι Lifeguard Patrol, Assyrtico Wine Restaurant Café, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σημαντική ήταν και η υποστήριξη των χορηγών φιλοξενίας από τη Σαντορίνη και συγκεκριμένα των: Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Aqua Vista Hotels, Canaves Oia, Santo Houses, West East Suites, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort, Esperas Santorini και Loizos Stylish Residencies.

Για την εξυπηρέτηση σε θέματα δρομολογίων, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και διαμονών φρόντισε η VitaNTravel.

Διευθύνων Σύμβουλος Active Media Group Άκης Τσόλης, Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, Πρόεδρος ΔΑΠΠΟΣ Λευτέρης Τζούρος

Το “Santorini Experience” αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και της Active Media Group. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung
Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair
Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικού Υλικού: Luanvi
Επίσημοι Χορηγοί: Ford Motor Ελλάς, Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, Blue Star Ferries, Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa
Επίσημοι Υποστηρικτές: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, Avance Rent A Car
Επίσημος Συνεργάτης Μεταφορών: DNA Travel
Strategic Partner: National Geographic
Αρωγοί: Lifeguard Patrol, Assyrtico Wine Restaurant Café, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Mediterranean Dive Club, Atlantis Dive Center, Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Χορηγοί Φιλοξενίας: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Aqua Vista Hotels, Canaves Oia, Santo Houses, West East Suites, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort, Esperas Santorini, Loizos Stylish Residencies
Επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο: VitaNTravel

Αποκλειστικός τοπικός στρατηγικός συνεργάτης επικοινωνίας: Atlantea

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη