Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη

Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στη Νότια Ελλάδα

Επιδεινώνεται σταδιακά ο καιρός από αύριο Πέμπτη 21/12 στις νοτιότερες περιοχές της χώρας, με πυκνές χιονοπτώσεις ανά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Την Πέμπτη 21/12

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα και στην Πελοπόννησο κυρίως στην Ανατολική και τη Νότια. Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Ανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια).
  • Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, αρχικά από τα 600 μέτρα και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία, κυρίως στο Πήλιο, κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).
  • Οι θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι στη Νότια Πελοπόννησο και στα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή 22/12

  • Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές και επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα Δυτικά).
  • Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ.

Το Σάββατο 23/12

  • Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
  • Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ και από τα Βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα Ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Print Friendly, PDF & Email