Επίσημη διαμαρτυρία στην ΕΠΟ από τον Πανθηραϊκό

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ εθνικής της ΕΠΟ και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ο Πανθηραϊκός καταγγέλει την διαιτησία του πρόσφατου αγώνα του με τον Εργοτέλη για την 12η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ εθνικής.

Η ομάδα της Σαντορίνης έχει σοβαρές ενστάσεις για τις αποφάσεις των διαιτητών στη φάση της αποβολής του τερματοφύλακά της, καθώς στη φάση του γκολ της ισοφάρισης από τον Εργοτέλη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, η οποία συνοδεύτηκε από βίντεο με τις επίμαχες φάσεις.

Αξιότιμοι κύριοι,

Πάγια τακτική του Σωματείου μας είναι να αποφεύγει επιμελώς να ασχολείται με την Διαιτησία του εκάστοτε αγώνα. Σεβόμενοι το δύσκολο έργο των διαιτητών και αναγνωρίζοντας ότι τα λάθη αποτελούν μέρος του παιχνιδιού, έχουμε δείξει ανοχή σε όλες τις λαθεμένες διαιτητικές αποφάσεις που έχουν παρθεί εις βάρος του Πανθηραϊκού, σε αυτή την πρώτη συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Δυστυχώς όμως, η απόδοση του διαιτητή και του δεύτερου βοηθού κατά τον πρόσφατο εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Εργοτέλη (11/12/16), μας φέρνει στη δύσκολη θέση να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αφού δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση η στάση μας απέναντι στη διαιτησία να εκληφθεί ως αδυναμία.

Ο διαιτητής λοιπόν του συγκεκριμένου αγώνα, ο κ. Περράκης Κωνσταντίνος και ο βοηθός του κ. Λεοντακιανάκος Κωνσταντίνος, κατάφεραν κυριολεκτικά να καταστρέψουν έναν αγώνα που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους εκατοντάδες φίλους του ποδοσφαίρου που γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου το μεσημέρι της Κυριακής, αφού μέχρι το 20ο περίπου λεπτό, παρακολουθήσαμε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και αρκετές καλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Ωστόσο, μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος του Πανθηραϊκού, η μορφή του παιχνιδιού άλλαξε, με τον διαιτητή να καταλογίζει φάουλ σε κάθε ευκαιρία, και συγχρόνως να τιμωρεί με κίτρινες κάρτες τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 20’ έως το 46’, δηλαδή μέσα σε 26’ αγωνιστικά λεπτά, τέσσερις παίκτες της ομάδας μας τιμωρήθηκαν με κίτρινες κάρτες. Αποκορύφωμα όλων ήταν η φάση του 28ου λεπτού όταν ο κ. Περράκης τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Πανθηραϊκού Ανδρέα Μκρτσιαν επειδή «τόλμησε» να απομακρύνει τη μπάλα με κεφαλιά.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα μας μετά και την επίτευξη δεύτερου τέρματος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, με την έναρξη της επανάληψης ο Πανθηραϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μκρτσιαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η υπόδειξη της οποίας ήταν σωστή στη συγκεκριμένη φάση.

Και φτάνουμε στη φάση του 58ου λεπτού η οποία πολύ γρήγορα διαδόθηκε σε όλη σχεδόν τη χώρα μας μέσω της εκπομπής της ΕΡΤ «Αθλητική Κυριακή» και όλων των μεγάλων αθλητικών site, και έγινε αντικείμενο χλευασμού από τους απανταχού φίλους του αθλήματος. Ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη με αριθμό φανέλας 18, έπιασε από το λαιμό και έσπρωξε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Βαγγέλη Μωραΐτη, κάτι που πιθανότατα δεν έγινε αντιληπτό από τον διαιτητή και τον δεύτερο βοηθό κ. Λεοντακιανάκο, αφού καμία σχετική αναφορά δε γίνεται στις παρατηρήσεις του διαιτητή στο Φύλλο Αγώνα.

Η γενική ένταση που ακολούθησε, με αρκετούς ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να επεμβαίνουν, δεν άφησε ασυγκίνητο τον κ. Περράκη, ο οποίος αντί να παρατηρήσει τα γεγονότα προκειμένου να λάβει απόφαση για την εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου, πήρε και ο ίδιος μέρος στα τεκταινόμενα, πιάνοντας από το λαιμό(!!!) τον τερματοφύλακα του Πανθηραϊκού, και ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθεί από τέσσερις ποδοσφαιριστές. Η ενέργεια αυτή του διαιτητή δεν περιλαμβάνεται στη δικαιοδοσία του και είναι απαράδεκτη και κατακριτέα από κάθε άποψη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον δεύτερο βοηθό κ. Λεοντακιανάκο, ο οποίος σχεδόν σε κάθε φάση είχε λάθος θέση, προκειμένου να δεχθεί τις υποδείξεις του. Τελικά αποφάσισε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα και τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη με αριθμό φανέλας το 18, απόφαση που έγινε δεκτή αδιαμαρτύρητα από τους φιλοξενούμενους, αλλά και τον ποδοσφαιριστή-τερματοφύλακα του Πανθηραϊκού Χρήστο Πουρή, τον οποίο ο ίδιος είχε σωριάσει στο έδαφος λίγο νωρίτερα. Έτσι, η ομάδα μας αγωνίστηκε με 9 ποδοσφαιριστές για περίπου 40 λεπτά παιχνιδιού.

Για όλα τα παραπάνω, αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο από τον αγώνα το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Για το τέλος, αφήσαμε τη φάση του 9ου λεπτού των καθυστερήσεων όπου και η φιλοξενούμενη ομάδα «πέτυχε» το τέρμα της ισοφάρισης σε 2-2. Μετά από προσπάθεια ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, αμυνόμενος ποδοσφαιριστής του Πανθηραϊκού απομάκρυνε μακριά τη μπάλα η οποία είχε κατεύθυνση προς την εστία. Ο επόπτης κ. Λεοντακιανάκος, όπως σε όλο το ματς έτσι και σε αυτή τη φάση βρισκόταν εντελώς εκτός θέσης, παρ’ όλα αυτά «κατάφερε» να δει ότι η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή του τέρματος, και έτσι έπειτα από δική του υπόδειξη το υποτιθέμενο αυτό γκολ μέτρησε κανονικά.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια σειρά ακόμα φάσεων του παιχνιδιού που δεν αναλύονται στη συγκεκριμένη επιστολή, ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ανωτέρω διαιτητών, καθώς απέδειξαν ότι παρά την υποτιθέμενη εμπειρία τους, είναι ανεπαρκείς για να διευθύνουν τέτοιους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Μετά τιμής,

ΔΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                  ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη