20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επισήμως Άνοιξη!

Share

Στις 12:29 (ώρα Έλλάδας), σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, έχουμε την εαρινή ισημερία που σημαίνει και την «επίσημη» έναρξη της Άνοιξης στο Βόρειο Ημισφαίριο. Ο Ήλιος θα λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό της Γης και η διάρκεια της μέρας και της νύχτας θα είναι περίπου ίδια.

Από σήμερα η ημέρα θα διαρκεί όλο και περισσότερο από τη νύχτα, μέχρι να φθάσει στο απόγειο της διάρκειάς της στις 21 Ιουνίου.

[adning id="140783"]Για μια ακόμη χρονιά φέτος θα συνεχιστεί η ανεπαίσθητη συρρίκνωση της διάρκειας της Άνοιξης, η οποία θα είναι πιο σύντομη κατά σχεδόν ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η Άνοιξη μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.


Η ημερομηνία της εαρινής ισημερίας δεν είναι σταθερή. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η 21η Μαρτίου είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, στη διάρκεια του 20ού αιώνα αυτό συνέβη μόνο στα 36 από τα συνολικά 100 έτη. Στην Ευρώπη το 2007 ήταν η τελευταία φορά που είχαμε αρχή της Άνοιξης στις 21 Μαρτίου, ενώ η επόμενη θα είναι το 2102!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη