Επίσπευση των διαδικασιών για χορήγηση βίζας σε επιβάτες εκτός ζώνης Σένγκεν ζητά ο Γ. Χατζημάρκος

Να επιταχυνθεί η ανανέωση του καθεστώτος της απλοποιημένης διαδικασίας θεώρησης βίζας για non Schengen επιβάτες, ζητά από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το ζήτημα αυτό, που συζητήθηκε και κατά την χθεσινή συνάντηση του Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, αποτελεί πηγή αγωνίας για τον τουριστικό κλάδο.

Σε σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η ειδική ρύθμιση για απλοποιημένη διαδικασία θεώρηση βίζας για επιβάτες εκτός ζώνης Σένγκεν, στα χρόνια που εφαρμόζεται, έδωσε εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία των νησιών μας και της χώρας, αφού αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες που αξιοποιούν την παραπάνω αιτούμενη ρύθμιση, με πρώτο ωφελούμενο τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι χρονικά βρισκόμαστε πλέον στο όριο είτε ανακοινώσεων είτε ακυρώσεων, από πλευράς Ναυτιλιακών Εταιρειών, σε ό,τι αφορά προσεγγίσεις σκαφών κρουαζιέρας, ο κ. Χατζημάρκος ζητά από τον κ. Κατρούγκαλο την ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη