ΓΝ Θήρας: Επιτυχημένη τριπλή αεροδιακομιδή μέσω ΕΚΑΒ από Σαντορίνη στην Αθήνα

"Όταν οι άνθρωποι θέλουν, τότε μπορούν" σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση το ΓΝ Θήρας

Την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ υπερτονίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας σε σημερινό δελτίο τύπου που εξέδωσε με τίτλο “Όταν οι άνθρωποι θέλουν, τότε μπορούν”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, χθες (28/3) πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή τριών ασθενών του ΓΝ Θήρας προς τριτοβάθμια νοσοκομεία της Αθήνας, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορία που προηγουμένως είχε περισυλλέξει δύο ακόμα ασθενείς από άλλα νησιά του Αιγαίου.

Η αεροδιακομιδή αφορούσε δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου από τις 6 και 8 Μαρτίου και για τις οποίες κρίθηκε πως τελικά έχρηζαν διακομιδής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τριτοβάθμιου νοσοκομείου, ενώ το τρίτο περιστατικό αφορούσε ασθενή που προσήλθε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα χθες το μεσημέρι (ώρα 15:11). Ο ιατροί του νοσοκομείου μας προχώρησαν άμεσα σε διαγνωστική οσφυονωτιαία παρακκέντιση, από την οποία προέκυψαν ευρήματα υπέρ της μικροβιακής μηνιγγοεγκεφαλίτιδας. Πέντε ώρες αργότερα (ώρα 20:05) ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, σε συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση, στο αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφερθεί στην Αθήνα.


Η Διοίκηση του ΓΝΘ συγχαίρει στην ανακοίνωσή της τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Καρδιολόγο-Εντατικολόγο Δημήτρη Μπενέκο, τον Διευθυντή του Διατομεακού Τμήματος Γενικό Ιατρό Χαμίντ-Αλέξανδρο Σαχ, τον Διευθυντή του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ιατρό Μικροβιολόγο Γιώργο Μπλατσούκα, τον Νευρολόγο Πλάτωνα Μανιά, τον Αναισθησιολόγο Γιώργο Κουτσουβέλα, την Κυτταρολόγο Ολένα Ιγκνάτοβα για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραπάνω περιστατικού, καθώς και όλο το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που ενεπλάκη, το ΕΚΑΒ Θήρας και το Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Αναισθησιολόγο Ερρίκο Τσιαγκούρη, ο οποίος αν και εκτός εφημερίας, προσφέρθηκε να συνοδεύσει τους ασθενείς στην αεροδιακομιδή και να συνδράμει το συνάδελφό του ιπτάμενο ιατρό του ΕΚΑΒ, ώστε οι συνολικά πέντε ασθενείς να μεταφερθούν στην Αθήνα με πλήρη ασφάλεια.

“Το Γ.Ν. Θήρας παραμένει η μοναδική Δευτεροβάθμια Δομή Υγείας στη Σαντορίνη, που διαθέτει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που μπορούν να προασπίσουν με αξιοπιστία τη Δημόσια Υγεία στο νησί μας” υπογραμμίζεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here