15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έργα προστασίας της παράκτιας ζώνης Καμαρίου με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Share

Με σκοπό την προστασία της παραλίας Καμάρι Σαντορίνης, η οποία χαρακτηρίζεται από διάβρωση, κυρίως κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς και από σημαντική μεταβλητότητα της θέσης της ακτογραμμής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, του έργου “Προστασία της παράκτιας ζώνης Καμαρίου Σαντορίνης”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.800.000 ευρώ.

Η προμελέτη για την προστασία της παραλίας του Καμαρίου εκπονήθηκε στο πλαίσιο της πράξης “Καταγραφή και Μελέτες Αναστροφής των Φαινομένων Διάβρωσης σε Τουριστικές Παραλίες Νήσων του Αιγαίου”, του Προγράμματος GR02 – Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων του χρηματοδοτικού μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014”.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μήκος 620m της ακτής η οποία έχει μήκος 1,7km και μέγιστο πλάτος 50m. Προβλέπεται η τοποθέτηση αμμώδους υλικού σε μήκος 620m και η κατασκευή 4 ύφαλων κυματοθραυστών μήκους 80m σε βάθος 4-5m και σε απόσταση 50m από την ακτή.

Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 31/3/2020 και λήξης η 31/12/2023.

Το έργο, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” και στην Επενδυτική Προτεραιότητα “Προώθηση των επενδύσεων για την αντιμετώπιση ειδικών κινδύνων, εξασφάλιση της ανθεκτικότητας στις καταστροφές και ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης των καταστροφών”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη