Εργασίες συντήρησης σε προβλήτα απο/επιβίβασης επιβατών στο Ηφαίστειο

Και άλλες παρεμβάσεις από τη ΓΕΩΘΗΡΑ με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της Νέας Καμένης

Ολοκληρώθηκαν από τη ΓΕΩΘΗΡΑ εργασίες και παρεμβάσεις συντήρησης, βελτίωσης και αισθητικής αναβάθμισης της υφιστάμενης προβλήτας που χρησιμοποιούν τα σκάφη εκδρομών για την αποβίβαση και επιβίβαση επισκεπτών στον όρμο Ερινιά, νήσου Νέας Καμένης Θήρας (ηφαίστειο).

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν περιέλαβαν εργασίες αντικατάστασης του παλαιού δαπέδου της προβλήτας με νέο deck από σκληρή εμποτισμένη ξυλεία ανώτερης αισθητικής αλλά και αντοχής στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο ηφαίστειο (ηλιακή ακτινοβολία, υγρασία, αλατότητα). Επιπλέον, στην προβλήτα τοποθετήθηκαν ξύλινα κιγκλιδώματα για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διευκόλυνση στην κίνηση των επιβατών, ενώ έγιναν παρεμβάσεις συντήρησης και στον μεταλλικό σκελετό έδρασης του δαπέδου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ολοκληρώθηκαν και αρκετές εργασίες ευπρεπισμού της υπαίθριας, μη μόνιμης υποδομής για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του ηφαιστείου. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η αποκατάσταση φυσικών φθορών και η βαφή των σκιάστρων πλησίον της προβλήτας, η τοποθέτηση νέων επιγραφών στην περιπατητική διαδρομή, καθώς και η προσθήκη χειροποίητων ομπρελών σκίασης με ξύλινα καθίσματα ανάπαυσης κατά μήκος του μονοπατιού.

Κύριο μέλημα της ΓΕΩΘΗΡΑ υπήρξε η βελτίωση της εικόνας και των συνθηκών εξυπηρέτησης των επισκεπτών του χώρου με την ταυτόχρονη προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της ηφαιστειακής νήσου. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον ενώ όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και τον χαρακτήρα του περιβάλλοντα χώρου.

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΩΘΗΡΑ ευχαριστεί τους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών για τη συμβολή και την κατανόηση που επέδειξαν κατά το διάστημα υλοποίησης των εργασιών.

Print Friendly, PDF & Email