Εθελοντική εργασία στο Ακρωτήρι από διεθνή ομάδα εθελοντών

Διεθνής ομάδα εθελοντών βρίσκεται από τις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Η ομάδα αποτελείται από 17 άτομα και προσφέρει εθελοντική καθημερινή 6ωρη εργασία για την αποκατάσταση του μονοπατιού που οδηγεί από το Ακρωτήρι στον Μπάλο καθώς επίσης και για καθαρισμούς στον ευρύτερο χώρο της ανασκαφής του Ακρωτηρίου. Η ομάδα θα παραμείνει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Μια ανάλογη διεθνής ομάδα εθελοντών είχε επισκεφθεί και πέρυσι τη Σαντορίνη και τότε είχε ασχοληθεί με την αποκατάσταση του μονοπατιού που συνδέει τον Αρχαιολογικό Χώρο με το χωριό του Ακρωτηρίου.

Οι εθελοντές φιλοξενούνται στους ξενώνες του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου. Ο Δήμος Θήρας είναι αρωγός στην εθελοντική αυτή δράση.

Η διοργάνωση αυτής της δράσης γίνεται από την Citizens in Action (CiA) η οποία είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, εθελοντική οργάνωση νέων που εδρεύει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις ενημερώνονται από τα διεθνή δίκτυα εθελοντικών αποστολών, όπως για παράδειγμα το Volunteers for Peace.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε εθελοντή, για τη φετινή δράση στο Ακρωτήρι, ήταν 500 δολλάρια ΗΠΑ, συν 20 ευρώ για επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη