Ευρωκοινοβούλιο: Πότε θα μπει τέλος στην εποχική αλλαγή ώρας

Την κατάργηση της αλλαγής της ώρας μετά το 2021 ψήφισε η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η αρμόδια Επιτροπή αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη της ΕΕ που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλει πρόταση για να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας από το 2019, βασιζόμενη στα αποτελέσματα ηλεκτρονικής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την οποία το 84% των Ευρωπαίων πολιτών είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας. Η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου όμως το μεταθέτει για δύο χρόνια αργότερα.

Η απόφαση της Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί και από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά θα οριστικοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -τα κράτη-μέλη, δηλαδή. Εάν οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη