15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη, εβδομάδα 20 | 2018

Share

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Το πολυαναμενόμενο έργο στον Αθηνιό
Ορίστηκε η ημερομηνία (29/5/18) του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της πλήρους ανακατασκευής των προβλητών του Αθηνιού. Το υπουργείο Υποδομών θα διαθέσει 8,4 εκατομμύρια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος με την μεθοδική επιμονή του και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με την απόφασή του να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Για ένα χαντάκι στην Οία
Στη Σαντορίνη το φουλ της τουριστικής περιόδου ξεκινάει νωρίς. Ένα μεγάλο χαντάκι στην άσφαλτο, στην είσοδο της Οίας, για 48 ώρες, χρειάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ για να περάσει καλώδια που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ηλεκτροδότηση της περιοχής. Όμως ΚΤΕΛ, ταξί και τουριστικά λεωφορεία αντιδρούν σφοδρά λέγοντας ότι η προτεινόμενη παράκαμψη ευνοεί την πρόκληση ατυχημάτων. Αν είχε ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του νέου δρόμου Αεροδρομίου-Οίας, δε θα συζητούσαμε τώρα. Άλλωστε μόλις 2 χιλιόμετρα μένουν.

Χωρίς Red Bull Art of Motion φέτος
Το υπερθέαμα με τα εντυπωσιακά πηδήματα από τοίχους, ταράτσες και αυλές δεν θα έρθει στη Σαντορίνη φέτος. H Red Bull αποφάσισε να κάνει μια προσωρινή (;) παύση στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Μετά από επτά χρόνια, στην αρχή στο Φηροστεφάνι και στη συνέχεια στην Οία, το freerunning χάνει μία από τις καλύτερες “πίστες” του στον κόσμο και το νησί μία τεράστια ευκαιρία παγκόσμιας προβολής.

Και οι καμινάδες έχουν Ωδή
Συνεχίζεται η ψηφοφορία για το καλύτερο βίντεο με Ωδή σε καμινάδα. Η πρωτοβουλία του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας είχε ως αποτέλεσμα να συμμετέχουν, από την Ελλάδα, στο διαγωνισμό πέντε βίντεο γυρισμένα με φόντο πέντε διαφορετικές βιομηχανικές καμινάδες της Σαντορίνης. Ψηφίστε εδώ.

Ιδιώτες γιατροί στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Κάτω από την πίεση της πραγματικότητας ένα ζήτημα “ταμπού” της προηγούμενης χρονιάς βρήκε τη λύση του. Η συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν “άμεσες και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες” έχει πλέον δρομολογηθεί. Η συνεχιζόμενη γεωμετρική αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Σαντορίνη δημιουργεί αναπόφευκτα και αύξηση στα περιστατικά που χρειάζονται άμεση ιατρική αντιμετώπιση και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τρεις μαθήτριες από τη Σαντορίνη “είδαν το ειδώλιο αλλιώς” και ξεχώρισαν
Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 18/5/18 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, η έκθεση των έργων των μαθητριών και των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που είχε ως θέμα το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο. Ζωή Μηνδρινού, ΣΤ΄τάξη και Ντίλα Λέγκισι, Γ’ τάξη, από το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, Ναταλία Φερχάιεν, Α’ τάξη, από το Δημοτικό Σχολείο Βόθωνα. Καμαρώνουμε!

[adning id="140787"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη