Εβδομήντα φοιτητές μελετούν και καταγράφουν τη θηραϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική

Εβδομήντα φοιτητές, που μελετούν και καταγράφουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της θηραϊκής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, φιλοξενεί ο Δήμος Θήρας την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου (26-31/10), στο πλαίσιο της μέριμνάς του για την προστασία και την ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών του νησιού. Η φιλοξενία πραγματοποιείται με την πολύτιμη βοήθεια τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων διαμονής και μεταφοράς.

Πρόκειται για σπουδαστές που φοιτούν του 5ου εξαμήνου του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η επίσκεψη στη Σαντορίνη γίνεται στο πλαίσιο μαθήματος με αντικείμενο την ανάλυση παραδοσιακών οικισμών ανά την Ελλάδα. Η εκπόνηση της επιτόπιας έρευνας περιλαμβάνει επιλεγμένους παραδοσιακούς οικισμούς – συγκεκριμένα Οία/Φοινικιά, Φηρά, Μεσαριά, Πύργο και Εμπορείο.

estia_27oct2015_0845
Από αριστερά στην πρώτη σειρά: Η αρχιτέκτων Βούλα Μποζινέκη-Διδώνη, ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, οι αρχιτεκτόνισες-καθηγήτριες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ειρήνη Εφεσίου και Ρίβα Λάββα και η αρχιτέκτων-καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Κλαίρη Παλυβού. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Με την παρουσία των φοιτητών, των συνοδών καθηγητριών, του Δημάρχου Θήρας και άλλων ενδιαφερομένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/10/2015) στην Εστία του Πύργου εκδήλωση για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικισμών της Σαντορίνης (φωτογραφία πάνω). Μίλησαν οι καθηγητές κα Κ. Παλυβού, Κ. Ριτζούλη και Κ. Αθανασίου (οι οποίοι βρίσκονται στη Σαντορίνη για το σεμινάριο του παραδοσιακού τρόπου χτισίματος), καθώς και ο ζωγράφος κ. Χριστόφορος Ασιμής.

[adning id=”148101″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη