ΑΟ Θήρας: Έχασε την πρόκριση, κέρδισε την ευρωπαϊκή εμπειρία

Μπορεί να έχασε, αλλά δε φοβήθηκε να αντιμετωπίσει την Hapoel Kfar Saba και αυτό ικανοποίησε τον κόσμο που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ, στην ιστορική πρώτη εντός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση για ομάδα της Σαντορίνης. Ο ΑΟ Θήρας πάλεψε για την υπέρβαση και την ανατροπή, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του CEV Cup.

Η ομάδα της Σαντορίνης μπήκε δυνατά στον αγώνα και έφτασε να προηγείται στο πρώτο σετ με 24-21. Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 24-24 και πήραν τελικά το πρώτο σετ με 24-26. Ο ΑΟΘ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ η Hapoel δυσκόλεψε την υποδοχή των γηπεδούχων και κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του σετ κάνοντας τελικά το 1-2 που της εξασφάλιζε αυτόματα την πρόκριση στη φάση των 16, καθώς ο ΑΟΘ θα είχε ελπίδες πρόκρισης μόνο μετά από το χρυσό σετ στο οποίο θα έφτανε με νίκη 3-0 ή 3-1. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου συνέχισε να κυνηγάει τη νίκη της τιμής, έκανε το 2-2 στα σετ και οδήγησε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί οι δυο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με την Hapoel να βρίσκει λύσεις μετά το 10-10 και να φτάνει στην τελική επικράτηση με 11-15.

Τα σετ: 24-26, 25-23, 19-25, 25-18, 11-15

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του ΑΟ Θήρας, Απόστολος Οικονόμου τόνισε: “Συγχαρητήρια στη Hapoel, ήταν πιο έμπειρη και καλή ομάδα και δίκαια με δυο νίκες πήρε την πρόκριση. Εμείς τη θέλαμε την πρόκριση, την κυνηγήσαμε αλλά νομίζω ότι καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε το πρώτο σετ που ήμασταν 24-21 μπροστά και το χάσαμε. Ωστόσο, είμαστε ευχαριστημένοι που σε ένα γεμάτο γήπεδο δείξαμε ανταγωνιστικοί, διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι τέλους αλλά τη χάσαμε στις λεπτομέρειες. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στις εγχώριες διοργανώσεις.”

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη