Εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Σαντορίνης

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας, στη συνεδρίασή της 10/9/2013, σχετικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε να υποβληθεί πρόταση στην πρόσκληση 54 του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013. Στην πρόταση αυτή συμπεριλαμβάνονται έργα ενίσχυσης της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων (ανακύκλωση), έργα ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και έργα αποκατάστασης του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων. Η πρόταση υιοθετεί πλήρως και εναρμονίζεται με τις διαταγές της γνωστής πλέον οδηγίας 98/2008, δίνοντας βαρύτητα στην διαλογή στην πηγή, την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων και την ανακύκλωση. Η οδηγία αυτή εξάλλου θέτει ως υποχρεωτική τη χωριστή διαλογή και συλλογή των απορριμμάτων έως το έτος 2020.

Αποφασίσθηκε επίσης η οριστική παύση λειτουργίας του ενεργού Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση “Αλωνάκι” του Δήμου Θήρας με την έναρξη λειτουργίας της Ο.Ε.Δ.Α. ή έως ότου επιλυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν και αφορούν στον ορισμό Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θήρας και στην εύρεση ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ που θα υποδέχεται τα απορρίμματα του Δήμου Θήρας. Η λήψη αυτής της απόφασης ήταν προαπαιτούμενο προκειμένου να υποβληθεί η παραπάνω πρόταση.

Ο Δήμος Θήρας έχει ήδη υποβάλει πρόταση και στην πρόσκληση 4.10 του ίδιου προγράμματος για την εφαρμογή προγράμματος διαλογής στην πηγή και χωριστής επεξεργασίας του οργανικού μέρους των απορριμμάτων.

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη